İZMİR- Selçuk Belediye Başkanı Dr. Dahi Zeynel Bakıcı, Yurdun en güzel bölgelerinden biri olan Pamucak sahili için Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan izin aldıklarını belirterek, sahilin hem Selçuk hem de bölgenin kullanımına uygun bir hale getirileceğini söyledi. 300 metre arayla yapılacak olan büfelerin Fen İşleri Müdürlüğü tarafından mimari projesinin hazırlandığını ve vatandaşlara en iyi hizmeti verecek şekilde düzenlendiğini kaydeden Bakıcı, bu hafta içerisinde 13 büfeden 2’si için ihaleye çıkılacağını kaydetti.
Sahil kullanıma açılıyor Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı, ilçelerinin dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı, Efes Antik Kenti, Meryemana Evi, Şirince, Pamucak gibi birçok değere sahip olduğunu anlattı. Pamucak'ın çok bakir bir alan olduğunu, burada turizm, oteller alanının bulunduğunu, kıyının kullanımıyla ilgili çalışma yaptıklarını ve sonuca ulaştıklarını ifade eden Bakıcı, “Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan Pamucak sahiliyle ilgili izin aldık. Bu önemli bir izindi. Bu, hükümetimizin ve yerel yönetimlerin ortak çalışması olarak görülebilir. Bunu gerçekleştirdik. Bu sahil hem bölgenin hem de Selçuk'un kullanımına açılıyor. Belediye olarak orada 300 metre arayla büfeler, yürüme platformları, dinlenme alanları oluşturuyoruz. Şimdi ihale sürecine girdik. Çok daha güzel şeylere imza atacağız.”
Engelli tuvaleti de olacak Pamucak ve Pananos Sahilinde 300 metre arayla yapılması planlanan 6 metrekarelik 13 adet büfeden 2 tanesi için bu hafta ihale sürecinin başladığını sözlerine ekleyen Bakıcı, kullanılabilir alanı 6 metrekare olarak planlanan büfelerin, platformu da 30 metrekare olacak. Platform üzerinde aynı zamanda engelli tuvaleti, soyunma kabinleri ve açık duşlar da yer alacak.
Doğayı koruyup, dengeyi gözeteceğiz Selçuk'a ve Pamucak'a yabancıların ilgisinin önemli seviyede olduğuna dikkat çeken Başkan Bakıcı, “Bu teveccüh bizim yönetim tarzımızdan ve alanın bakir olmasından da kaynaklanıyor. 'Biz oraya gelirsek, tahsisi alsak bile bir şey yapmamıza çok imkan yok, mani olurlar' düşüncesini yıktık. Belediye artık orada yaptırımcı kuruluşların yanında yer alıyor. Tabiki isteklerimiz, dileklerimiz var. Doğayı koruyarak, ekolojik dengeleri gözeterek orada yapılaşmaya izin veriyoruz. Bu konuda şartlarımız doğa ve ekolojik dengenin özenle korunması. Havanın, suyun, toprağın kirlenmesini önleyecek ve iyi bir peyzaj oluşturmalılar. Kıyı kenar çizgilerine de dikkat edecek ve sahilin kirlenmemesi için gerekli önlemleri alacaklardır. Bunlara dikkat eden herkese yardımcı olacağız”