Ege Postası
Geri

İHH’den Suriyeli mültecilere 2 TIR Ramazan yardımı

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi, Suriye'de yaşanan olaylar dolayısıyla sürdürdüğü yardımlarına Ramazan öncesi hız verdi.     Dünyanın pek çok yerine yaptığı yardımlarla takdir...
İHH’den Suriyeli mültecilere 2 TIR Ramazan yardımı
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 16:42
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Derneği (İHH) Bursa Şubesi, Suriye'de yaşanan olaylar dolayısıyla sürdürdüğü yardımlarına Ramazan öncesi hız verdi.

    Dünyanın pek çok yerine yaptığı yardımlarla takdir toplayan Bursa İHH, hayırseverlerin yardımı ile topladığı 2 TIR dolusu gıda maddesini Ramazan öncesinde dağıtılmak üzere Suriyeli mültecilere gönderdi. Ördekli Kültür Merkezi önünden düzenlenen törenle hazırlanan TIR’lar yola çıktı.

    Törende konuşan İHH Bursa Yönetim Kurulu üyesi Mustafa Timur, Somali ile başladıkları gıda kervanının yönünü savaştan sonra Suriye’ye çevirdiklerini belirterek, “Bursa İHH olarak Ramazan boyunca 10 TIR yardım gönderme hedefimiz var. Bu hedefe ise STK’lar, yerel yönetimler ve belediyelerimiz ile ulaşmak istiyoruz.” dedi.

    Bugünkü yardımın gıdadan oluştuğunun altını çizen Mustafa Timur, “İçinde makarna, fasulye, pirinç, bulgur ve şeker gibi yaklaşık 30 tona yakın gıda maddesi gönderiyoruz. Bu yardımın maddi değeri de yaklaşık 60 bin TL civarında. Bunlar Suriye’deki mülteci kamplarına ulaşıp orada dağıtımı yapılacak. Ayrıca bu yardımların dağıtımında bulunmak üzere bu akşam 4 arkadaşımız da bölgeye gidecek.” şeklinde konuştu.

    Yapılan duanın ardından yardım TIR’ları yola çıktı. TIR’ları ise İHH üyeleri uğurladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası