Ege Postası
Geri

Kozan Kalesi'ndeki restorasyon devam edecek

Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçede kalkerden yapılmış bir tepe üzerine kurulu bulunan tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam edeceğini vurguladı. Kozan’da yapımı devam eden projeler hakkında bir bilgilendirme...
Kozan Kalesi'ndeki restorasyon devam edecek
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 16:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Adana'nın Kozan Belediye Başkanı Kazım Özgan, ilçede kalkerden yapılmış bir tepe üzerine kurulu bulunan tarihi kalenin restorasyon çalışmalarına devam edeceğini vurguladı.

Kozan’da yapımı devam eden projeler hakkında bir bilgilendirme toplantısı düzenlendi. Ticaret Odası toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili, Belediye Başkanı Kazım Özgan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. İlçenin tarihi bölgelerinde restorasyon çalışmalarının sürdüğünü ifade eden Belediye Başkanı Kazım Özgan, bunlardan biri olan Kozan Kalesi’ndeki restorasyonun devam ettiği bilgisini verdi. M.Ö. 2000'li yıllarda Asurlular tarafından yapıldığı tahmin edilen kalede daha önce yapılan çalışmaların çok sayıda turisti ilçeye çektiğini anlatan Özgan, "Bölgemiz kaleler şehri olan bir bölge. Fakat bölgede bir tane restore edilmiş kalemiz yok. Kozan Belediyesi olarak Valilik bünyesindeki kültür fonundan giderinin yüzde doksan beşini karşılayarak Kozan Kalemizi restore edeceğiz. Daha önce de bu fondan Camii Kebir, Aşağı Yukarı Çarşı’ya, Manastır aydınlatma projelerimize ve son olarak ta, Mustafa Kemal Sokak’ta yapılan sokak sağlıklaştırma projesi için destek aldık. Bu projelerimizi en kısa zamanda tamamlamayı düşünüyoruz." dedi.

Kentsel dönüşüm çalışmalarına da ağırlık verdiklerini vurgulayan Kazım Özgan, "Mahmutlu Mahallemiz 1970’li yıllarda ilçemizin en gözde mahallesiydi ancak yıllar geçtikçe mahallemiz giderek geriledi. Bu bölgede gayrimenkul fiyatlarının da ucuz olması nedeniyle hiçbir yatırımcımız buraya yatırımını yapmadı. Bu mahallede elbette birkaç tane yeni ev olabilir ancak yapı itibarı ile evlerin çoğu deniz kumundan yapılmış ve yıkılmak üzeredir. Mahallede bulunan 622 evden sadece 38’i ruhsatlı, 56’sının ise yapı kullanma izni bulunmamaktadır. Diğerleri ise tamamen kaçak yapılaşmadır." diye konuştu.

İlçede Kentsel dönüşüm konusunda sıkıntı yaşanabileceğine değinen Kozan Kaymakamı İzzettin Sevgili de "İnsanların düşüncelerini özgürce ifade edebildikleri demokratik bir ülkede yaşıyoruz. Elbette kentsel dönüşüm noktasında sıkıntısı olan hemşerilerimiz olabilir. Ancak bu konuyu kamuoyu ile paylaşarak ortak bir paydada buluşabiliriz. Belediyemizin de mahallelerimizde yaşayan hemşerilerimiz ile tek tek görüşerek rızasını alacaktır. Kale ile ilgili olarak zaten belediyemizin yapmış olduğu restorasyonun ilk aşamasında ilçemize gelen misafirlerimizin sayısı oldukça arttı. Kalemizde detaylı restorasyon çalışması tamamlandıktan sonra bu sayı oldukça artacaktır ve kalemiz ilçemizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Millet Bahçesi projemizde aynı şekilde. Bu projelerden dolayı Kozan Belediye Başkanımız Kazım Özgan ve personellerini tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası