Ege Postası
Geri

Müftü Arslan'dan umre yolcularına: İslam alemi için de dua edin

Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Ramazan ayında umreye gidecek vatandaşlardan sadece kendileri için değil bütün İslam alemi için de dua etmelerini istedi.        Erzurum’dan umre ziyaretine gidecek vatandaşlara...
Müftü Arslan'dan umre yolcularına: İslam alemi için de dua edin
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Müftüsü Yakup Arslan, Ramazan ayında umreye gidecek vatandaşlardan sadece kendileri için değil bütün İslam alemi için de dua etmelerini istedi.

        Erzurum’dan umre ziyaretine gidecek vatandaşlara İl Müftülüğü salonunda eğitim semineri verildi. İl Müftüsü Yakup Arslan tarafından verilen eğitim seminerinde, umre ziyaretinin önemi ve özellikleri anlatıldı. İl Müftüsü Arslan, umre ziyaretinin, belirli bir vakte bağlı olmaksızın usulüne göre ihrama girmeyi ve Kabe’nin tavaf edilmesini gerektiren bir ibadet olduğunu belirtti.

        Arslan, "Umre için dışarıdan gelenlerin miktat mahallerinde, Mekke’de bulunanların ise Hill bölgesinde ihrama girmesi gerekir. Umre yapmak isteyen kişinin önce umre yapmaya niyet etmesi gerekir. Niyetin ardından telbiye okunarak ihrama girilir. Burada, umreye gidecek olan vatandaşlarımıza ihram yasakları, telbiye, niyet ve umre boyunca ziyaret edilmesi gereken yerlerle ilgili olarak bilgiler veriyoruz. Hz. Peygamber (sav), bir umrenin, daha sonra yapılacak diğer bir umreye kadar olan süredeki küçük günahlara keffaret olduğunu, hacca ve umreye gidenlerin, Allah'ın misafirleri olduğunu, burada yapılan duaların geri çevrilmeyeceğini müjdelemiştir. Bu nedenle burada sadece kendimiz için değil, tüm İslam alemi için dua etmeliyiz."

        Umrede Kur’an tilaveti, tövbe-istiğfar, dua, zikir ve tesbihatla meşgul olunmasını tavsiye eden Arslan, ayrıca Hz. Peygamber'in (sav), 'Ramazan ayında yapılan umre hacca bedeldir. Ramazan'da umre yapmak (ecir yönünden) benimle hac yapmaya bedeldir' hadislerini hatırlatarak, Ramazan umresinin önemine işaret etti. Arslan, "Ramazan umresi hac gibi sevap kazandırır." ifadelerini kullandı.

        Müftü Arslan, umre için ilk çıkış tarihlerinin 5-7 Temmuz'da olacağını ve Erzurum’dan 264 kişinin umreye gideceğini, dönüşlerin ise Ramazan Bayramı'nın ikinci gününde başlayacağını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası