Ege Postası
Geri

Rektör Orbay 'Anadolu’da Sabah'a katıldı

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Cihan Haber Ajansı (Cihan) tarafından hazırlanan “Anadolu’da Sabah” programına katıldı. Program, 70 farklı ilde, uydu ve karasal yayın yapan 94 televizyon kanalında canlı olarak, ortak...
Rektör Orbay 'Anadolu’da Sabah'a katıldı
Haberler / Genel
5 Temmuz 2013 Cuma 15:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Cihan Haber Ajansı (Cihan) tarafından hazırlanan “Anadolu’da Sabah” programına katıldı. Program, 70 farklı ilde, uydu ve karasal yayın yapan 94 televizyon kanalında canlı olarak, ortak yayınlandı.

Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte gençlerin yoğun ilgi gösterdiği programın Amasya Üniversitesi ve şehrin tanıtımı noktasında önemli katkı sağladığını belirten Rektör Orbay, tüm adayları, sınav maratonu süresince göstermiş oldukları gayretin neticesi olarak, aldıkları başarılı sonuçlardan dolayı tebrik etti.

İyi bir gelecek umuduyla üniversite hayali olan gençlere, Amasya Üniversitesi ve Amasya şehri hakkında genel bilgi veren Orbay, 2013-2014 akademik yılında ilk defa açılacak programlar, şehrin imkanları, Amasya’da sosyal, sportif, kültürel ve bilimsel çalışmaların ne düzeyde olduğunu örneklerle açıkladı.

Öğrenciler için konaklama ve ulaşım imkanları hakkında da detaylı bilgi veren Orbay ayrıca, Erasmus, Farabi, Mevlana programlarına dair Amasya Üniversitesi’nin mevcut durumu ve öğrenci kulüpleri etkinlikleri ile ilgili sayısal veriler sundu. Orbay’ın konuşması esnasında Amasya’dan seçilmiş kareler görseller eşliğinde sunuldu.

Amasya Üniversitesi’nin şehrin tarihte yerine getirdiği misyonu ve sorumluluğu ile hareket ettiğini kaydeden Orbay, “Ayrıca üniversitemiz ülkenin çağdaş, dünyada öncü ve önder olması için, araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek, ülke ekonomisine, sağlığa, sanata ve kültüre katkıda bulunacak, aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir.

Marka kentin, marka üniversitesi olma yolunda tarihimize ve ecdadımıza karşı sorumluluk bilincimizi kaybetmeden, istihdam odaklı olarak hızla gelişimini sürdüren üniversitemiz, tüm paydaşları ile hep birlikte, daha ileriye emin adımlarla yürümektedir. 2013-2014 akademik yılı içerisinde ilk defa öğrenci alacak programlar ile geçtiğimiz akademik yıldaki kontenjanımızı yaklaşık yüzde 53 artırmış olmanın gurunu yaşamaktayız.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası