Ege Postası
Geri

IŞİD'in kaderi bu gece belli oluyor

ABD Başkanı Barack Obama aralarında Türkiye'nin de olduğu yaklaşık 20 ülkenin üst düzey askeri yetkilileriyle IŞİD ile mücadele stratejisini görüşecek.
IŞİD'in kaderi bu gece belli oluyor
Haberler / Genel
14 Ekim 2014 Salı 14:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye saati ile 22.00’da gerçekleşecek toplantıya ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey liderlik edecek. Toplantıya Türkiye’yi temsilen Genelkurmay Harekat Başkanı Erdal Öztürk katılacak.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Alistair Baskey, “Toplantı, koalisyonun inşa edilmesi ve her ülkenin kapasitesinin geniş stratejiye entegre edilmesi için devam eden çabaların bir parçası” dedi.
 
IŞİD ile mücadele ABD Başkanı Obama için, iç siyaset açısından da önem taşıyor. Al Jazeera'da yeralan bilgiye göre yaklaşık üç hafta sonra yapılacak Kongre seçimleri, Obama’nın liderliğinin test edileceği önemli bir sınav niteliğine sahip. Obama bu sınavdan önce Amerikan kamuoyu ve ortaklarına IŞİD ile mücadeledeki kararlığını göstermek istiyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası