Ege Postası
Geri

İyiki zayıfladım

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Çiğli Devlet Hastanesi Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Semt Polikliniği bünyesindeki Obezite ve Diyet Polikliniği’nde Diyetisyen Emre Ongan yönetiminde başarılı bir kilo verme süreci geçirmiş danışanlar ile zayıflama programına yeni başlamış danışanlar bir araya geldiler…
İyiki zayıfladım
Haberler / Genel
14 Ekim 2014 Salı 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bu yıl ilki düzenlenen “İyi ki Zayıfladım” konulu Diyet Sohbetleri Toplantısı’na katılım yoğundu. Çiğli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ömer Koçak obezitenin tedavisi ve önlenmesinde ailede doğru beslenme alışkanlıklarının kazandırılmasının toplum sağlığına yansıyacak olumlu etkilerinden bahsetti. Zayıflayan danışanların yüzlerine mutluluğun ve özgüvenin yansıdığını belirten Dr. Ömer Koçak, bu durumun obeziteyle mücadele etmek isteyenler için iyi bir örnek olacağını söyledi.

Diyetisyen Emre Ongan, başarılı bir kilo verme süreci geçiren danışanların tecrübelerinin, zayıflama programına yeni başlayan danışanlar için motivasyon kaynağı olduğunu söyledi ve şunları ekledi; “Obezite tedavisi için hastanemize ilk kez başvuran danışanlarımız, sağlıklı bir şekilde kilo kaybını gerçekleştirmiş danışanlarımızın başarılarını öğrenmek istiyorlardı. Bizlerde bu süreçte ve sonunda başarı sağlayan danışanlarımızın sosyal hayatlarında, özel hayatlarında ne gibi değişiklikler yaşadıklarını paylaşmalarını istedik, ben bu değişimleri poliklinik görüşmelerinde sıkça duyuyordum, yeni başlayan danışanlarımızında bu değişimlere şahit olmasını istedik. Bu yüzden bir söyleşi toplantısını düzenledik”.

Yine Obezite ve Diyet Polikliniği’nin sorumlu hekimlerinden Dr. Aynur Demir Kuş tüm dünyada ve ülkemizde görülme sıklığı hızlıca artan obezitenin bu bölgede de yoğun olarak görüldüğüne, özellikle insülin direnci gelişen hasta sayısında artış olduğuna dikkat çekti.
Örnek Oldular….
Bir yıl önce Çiğli Devlet Hastanesinin Semt Polikliniği’nde açılan Obezite ve Diyet Polikliniği sayesinde uzak hastanelere gitmekten kurtulan danışanlar Çiğli bölgesine hizmet veren bu poliklinikten memnuniyetlerini dile getirdiler. Zayıflamayla birlikte hayatlarındaki olumlu değişiklikleri örnekler vererek anlatan danışanlar, diyet programlarına yeni başlayan hastalara da moral motivasyon kaynağı oldular.

9 aydır Obezite ve Diyet Polikliniğinde zayıflama programına devam eden 40 yaşındaki Mehmet Özcan; Sağlık Bakanlığı'na bu uygulama için teşekkür ederek, kilosunun 137 kg’dan 109 kg’a indiğini, toplam 28 kg zayıfladığını ve hedef ağırlığa düşene kadar da diyete devam edeceğini belirtti. Kilolu olmasının araç kullanırken bile kendini olumsuz etkilediğini belirten Özcan özellikle kıyafet almak için alışveriş yapmanın güçlüğüne dikkat çekti. Giyim mağazasına gittiği zaman kendisine sadece battal boy kıyafetlerden seçmesi gerektiği söylendiğinde alışverişten vazgeçtiğini söyleyen Özcan; “Şimdi istediğim renkte, isteğim gömleği alabiliyorum, bu bile bir özgüven kaynağı oldu” dedi. Toplantıya gelirken giydiği gömleği 10 yıl önce aldığını ve bundan önce giyemediğini, bugün ise kendine yakıştırarak giydiğini belirtti.

Başarılı bir program sürdüren ve 18 kg zayıflayan Neriman Hanım bu süreçte doğru beslenme alışkanlıkları kazandığını, bunları hayat tarzı haline getirdiğini, düzenli egzersiz yaptığını ve hayatının geri kalan kısmında da böyle sağlıklı yaşamayı istediğini söyledi. Neriman Taşçı 11 yıl önce aldığı ve kilolarından dolayı hiç giyemediği eşofmanlarıyla, bugün spor yaptığını ve bunun da kendini çok mutlu ettiğini belirtti.

78 kg ile diyet programına başlayan Seray Sever, ideal ağırlığı olan 61 kg’a ulaşarak, programı başarıyla sonlandıran danışanlardan biridir. Sigarayı bıraktıktan 1 yıl sonra kilo almaya başlayan Sever, ailesinde kalp ve şeker hastalığı öyküsü olduğu için endişelenmeye başlamış, kilo aldıkça bu hastalıklara yakalanma riskinin arttığının farkına varmış ve zayıflamaya karar vermiş. Sever, Obezite ve Diyet Polikliniği’nden haberdar olarak diyet programına başlamış ve 8 ayda toplam 17 kg zayıfladı.

Başarılı bir program sürdüren Güldane Yordam ise 92 kg’dan 63 kg’a düşerek 29 kg vererek, kilo vermiyi başaranlardan. Önceleri 54 beden giyerken, bugün bir giyim mağazasına gittiğinde 42 beden kıyafetlerden seçmenin mutluluğunu yaşıyor. Her besin grubundan tükettiğini, bunu yaparken de beslenme programını bozmamayı öğrendiğini belirten Güldane Hanım, etrafındaki kişilere de doğru beslenme alışkanlığı kazanmaları için tavsiyelerde bulunduğunu söyledi.

29 yaşındaki Yeliz Kırbıyık ise 94 kg’dan 70 kg’a düştüğünü, 8 ayda 24 kg zayıfladığını söyledi. Zayıflama programı ile kazandığı doğru beslenme alışkanlıklarını sürdüreceğini, tekrar eski kilolarına dönmek istemeğini vurguladı. Bu beslenme alışkanlıklarını çocuklarının da edindiğine işaret eden Yeliz Hanım kalite bir yaşam tarzı sürdürmeye başladıklarını anlattı.

Sohbet sonunda diyet programlarını başarıyla yürüten hastalara Başhekim Dr.Ömer Koçak, Dr. Aynur Demir Kuş, Dyt. Emre Ongan, Tıbbi Hzm. Md.Yrd.Hemş.Selda Şanlı tarafından tartı, pedometre ve bel ölçerden oluşan hediye paketi verilerek başarılarını kutladılar.

Obezite ve Diyet Polikliniği’ne yeni başvuran danışanlar ise sağlıklı ve mutlu bir kilo verme sürecinin kendilerini beklediğini görmekten dolayı mutlu olduklarını ve bu toplantının zayıflama programına iyi bir motivasyonla başlamalarını sağladığını belirttiler.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası