Ege Postası
Geri

İSO Başkanı Bahçıvan ve Meclis Başkanı Bodur Baydemir’i ziyaret etti

Yeni yönetimini oluşturan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Okyay Bodur, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan...
İSO Başkanı Bahçıvan ve Meclis Başkanı Bodur Baydemir’i ziyaret etti
Haberler / Güncel
20 Eylül 2013 Cuma 17:38
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yeni yönetimini oluşturan İstanbul Sanayi Odası (İSO) Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Okyay Bodur, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i ziyaret etti.

İSO Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Bahçıvan ve İSO Meclis Başkanı Zeynep Okyay Bodur, İSO ve Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) arasında işbirliği protokolü imzalamak ve ortak meclis toplantısı yapmak amacıyla Diyarbakır’a geldi. Bahçıvan ve Bodur, DTSO Başkanı Ahmet Sayar, DTSO Meclis Başkanı Celalettin Birtane ve yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Baydemir’i ziyaret etti.

Bahçıvan; toplantı, istişare, dostluk ve sürece katkı sağlamak amacıyla Diyarbakır’a geldiklerini ifade ederek, “Bizim siyasetimiz yatırım yapmak. Hele sanayiciyseniz bu çok daha ulvi bir görevdir. Bu kadar genç ve dinamik bir ülkede sanayi olmadan huzurun, mutluluğun, refahın olması mümkün değil.” diye konuştu.

Baydemir de konuklarını Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Refah düzeyinin yükseltilmediği hiç bir ülkede demokrasi kültürü ve yurttaş davranış biçiminden söz edilemeyeceğini anımsatan Baydemir, ekonomik ve sosyal kalkınmanın, istihdamın birinci derecede öncelik olması gerektiğini belirtti. 10 yıllık görev süresince sürekli olarak istihdam talebiyle karşılaştığını anlatan Baydemir, bunun bir handikap olmanın yanı sıra insanların onuruyla yaşamak istedikleri için bir avantaj olduğunu belirterek, “Sizden aş değil, iş istiyorlar.” dedi. Baydemir, genç bir nüfusa sahip olan Diyarbakır’ın bu dinamiğine üretim alanları açıldığında, sadece kent için değil insanlık için çok önemli katkı sağlanacağının altını çizdi.

"TEMASLARLA ÖNYARGILARI AŞABİLİRİZ"

Orta Doğu coğrafyasının en büyük hazinelerinden bir tanesi olan kültürel mirasa sahip Diyarbakır’ın 1927’li yılının verilerine bakıldığında, Türkiye’nin üçüncü büyük sanayi kenti olduğunu anımsatan Baydemir, 1930’lu yılların fabrika sayısının bugünkü tesislerden daha fazla olduğunu hatırlattı. 30 yıllık travmanın çok büyük kırılma ve önyargılara neden olduğunu aktaran Baydemir, bu önyargının buluşma ve temaslarla aşılabileceğini vurgulayarak, “Bazen siyasilerin teması, istişaresi tek başına yetmiyor. Bunu, toplumun görmesini sağlamamız lazım. Dolayısıyla bu seyahatinizin daha çok tabana yayılması konusunda çaba sarf etmeliyiz.” dedi.

Baydemir, ayrıca, Türkiye’nin önemli büyük firmalarının Diyarbakır’da yatırım yapmasının 30 yıldan bu yana oluşan psikolojik bariyeri aşabileceğinin altını çizdi. Ziyaretin ardından, Bahçıvan ve Bodur, Baydemir’e, üzerinde İSO’nun amblemiyle Diyarbakır surlarının birleştiğini gösteren bir çini hediye ederek, hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası