Ege Postası
Geri

İTB'de tarihi karar

İzmir Ticaret Borsası Mart ayı meclis toplantısı tarihi bir karara sahne oldu. Disiplin kuruluna sevk edilen Meclis Başkanı Halit Kaya, İTB meclisince oy çokluğuyla 'Kınama' cezası aldı.
İTB'de tarihi karar
Haberler / Yerel Yönetimler
27 Mart 2013 Çarşamba 09:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir Ticaret Borsası Mart ayı meclis toplantısı ve Ortak Meslek Komiteleri Birliği toplantısı borsa binasında gerçekleştirildi.  İTB hakkında yetkili olmadan meclis başkanı sıfatıyla borsanın itibarını zedeleyici asılsız yayında bulunduğu ve İTB yönetimi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunarak meclis adına bağlayıcı işlem yaptığı gerekçesiyle yönetim kurulu tarafından disiplin kuruluna sevk edilen Halit Kaya, İTB meclisinin aldığı kararla 'Kınama' cezası aldı. Böylece İTB tarihinde ilk kez yönetim kurulu tarafından disipline sevk edilen bir meclis başkanı, Kınama ceza almış oldu.

KINAMA CZEASI OY ÇOKLUĞUYLA

39 üyenin katıldığı toplantıda Meclis Başkanı Halit Kaya’ya kınama cezası verilmesi yönünde 28 evet ,8 hayır oyu kullanılırken 2 üye çekimser oy kullandı. Oylamanın ardından sonuca tepki gösteren İTB Meclis Üyesi Tayfur Gürcan ise salonu terk etti.

KOMİTE KURULDU
Haziran’dan sonra atıl kalma tehlikesi bulunan Tansaş Et Entegre Tesisi’nin geleceğiyle ilgili konunun görüşüldüğü yılın ilk ortak komite toplantısında açıklama yapan İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, Et ve Et Ürünleri Toptan Ticari Meslek Komitesi’nin yaptığı başvuruyla ilgili açıklama yaparak “Bu tesisin ayakta kalması için bazı girişimlerde bulunduk. Tesisin Et Balık Kurumu’na devri konusunda ilgili kurumlarla gerekli yazışmalar yapıldı. Konunun bölgemiz için önemini gözeterek konuyu 19 Ocak’ta Ödemiş’te yapılan ortak yönetim kurulu toplantısına taşıdık. Bu toplantıdan, tesisin İzmir Ticaret Borsası ve Ticaret Odası tarafından ortak işletilmesi imkanlarının araştırılması için bir komite kurulması kararı çıktı. İnşallah bu sürecin ardından bu tesisin açık kalmasını sağlamış oluruz” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası