Ege Postası
Geri

İTO Başkanı Çağlar, yüzde 3 büyümeyi memnuniyetle karşıladı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye’nin birinci çeyrekte yüzde 3 büyümesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti. İbrahim Çağlar, “Büyüme rakamı tahminleri aştı. Geride bıraktığımız iki çeyrekte büyüme...
İTO Başkanı Çağlar, yüzde 3 büyümeyi memnuniyetle karşıladı
Haberler / Ekonomi
11 Haziran 2013 Salı 14:58
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, Türkiye’nin birinci çeyrekte yüzde 3 büyümesinin memnuniyet verici olduğunu belirtti.

İbrahim Çağlar, “Büyüme rakamı tahminleri aştı. Geride bıraktığımız iki çeyrekte büyüme yüzde 1,6, yüzde 1,4 idi. 2013’ün ilk çeyreğinde büyümenin yüzde 3’e, yani geride bıraktığımız iki çeyrek ortalamasının iki katına çıkması gayet olumlu.” dedi.

Çağlar, ilk çeyrek büyümesinde hane halkı tüketiminde görülen artışın etkili olduğunu dile getirdi.

Çağlar, “Orta Vadeli Program’da (OVP) Türkiye ekonomisinin 2013’te yüzde 4 büyümesi hedefleniyor. Bu hedefi yakalamak için hane halkı tüketim harcamalarının önemi çok büyük. Çünkü birey harcadıkça ekonomi büyüyecek ve yatırımlar tetiklenecek. Bu nedenle hane halkı tüketimini artırıcı tedbirler alınmaya devam edilmeli. Türkiye cari açığı büyütmeden ve hane halkı borç yükünü artırmadan büyümek durumunda.” ifadelerini kullandı.


İTO Başkanı, yüzde 3 büyümenin Avrupa ekonomileri ile karşılaştırıldığında daha da anlamlı olduğunu vurguladı. İbrahim Çağlar, şunları kaydetti:

“Avrupa Birliği (AB) üyelerinin önemli bir bölümünde 2013’ün Ocak-Şubat-Mart aylarında değil büyüme, yüzde 0,7 oranında daralma oldu. Aynı dönemde İspanya yüzde 2, Almanya yüzde 0,3, Fransa yüzde 0,4 küçüldü. Yine dünyanın önde gelen ülkelerinden ABD ve Japonya’nın büyüme oranları da Türkiye’nin gerisinde. Unutmayalım ABD yüzde 1,8, Japonya yüzde sıfır büyüdü.”

Çağlar, 2013’ün kalan üç çeyreği için de umutlu olduklarını aktardı; “Büyümenin önemli işaretlerinden biri sanayi üretim endeksidir. Bu endeksin de Nisan ayında yüzde 3,4 artmış olması umut verici.” yorumunu yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası