Ege Postası
Geri

İYİ Parti'de kongre tarihi belli oldu

Olağanüstü Kurultay kararı alan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener yeni bir açıklama yaparak ‘Kurultayda aday olmama kararım kesindir. Partimiz yoluna yeni yönetimle devam etmeli’ dedi. Bu açıklama üzerine İYİ Parti milletvekilleri ve genel merkez yöneticileri olağanüstü toplandı. İYİ Parti Sözcüsü Aytun Çıray twitter'dan yaptığı açıklamada 'Başkanlık Divanı bir kez daha, milletin talebi olan Sayın Meral Akşener'i aday gösterme kararını oy birliği ile teyit etti" dedi. İkinci bir açıklama daha yapan Çıray, 'Genel Başkanımızı ikna edeceğiz, başka adayımız yok' dedi. İYİ Parti'nin 2. Olağanüstü Kurultayı 12 Ağustos'ta yapılacak. Meral Akşener 'Kararım kesin' dedi
İYİ Parti'de kongre tarihi belli oldu
Haberler / Politika
25 Temmuz 2018 Çarşamba 11:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama şu şekilde:

"Değerli dava arkadaşlarım, Kurultayımızda aday olmama konusundaki kararım kesindir. Partimizin yoluna yeni bir yönetim ile devam etmesinin, hem partimizin kurumsallaşma sürecini tamamlayabilmesi, hem de önümüzdeki yerel seçimlerde geleceğinden emin olduğum başarılı sonuçlar için önemli bir ilk adım olduğu kanaatindeyim.

Kuruluşumuzun daha ilk gününden itibaren karşılaştığımız tüm engellemelere rağmen partimiz Türk siyasetinde önemli bir yer edindi. Bayrağı devralacak arkadaşlarımın partimizi çok daha ileriye taşıyacaklarına güvenim tamdır. Tüm arkadaşlarımı partimizin önündeki kurultay sürecine ve partimizin geleceğine yön verecek yeni yönetimini belirlemeye odaklanmaya davet ediyorum. Şimdiden aday olacak tüm arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Saygılarımla..."

İYİ PARTİ KURMAYLARI OLAĞANÜSTÜ TOPLANDI

İYİ Parti'yi olağanüstü kongreye götürme kararı alan Meral Akşener'in "Kurultayda aday olmama kararım kesindir. Partimiz yoluna yeni yönetimle devam etmeli" sözleri üzerine, İYİ Parti milletvekili ve genel merkez yöneticileri, İYİ Parti genel merkezinde olağanüstü toplandı. 

SÖZCÜ ÇIRAY: MİLLETİN TALEBİ AKŞENER

İYİ Parti Genel Sekreteri, Sözcüsü Aytun Çıray ise twitter'dan yaptığı açıklamada, "İYİ Parti Başkanlık Divanı mutat toplantısını yaptı ve Büyük Kurultay'ın 12 Ağustos tarihinde yapılması kararı üzerine çalışmaları gözden geçirdi. Başkanlık Divanı bir kez daha, milletin talebi olan Sayın Meral Akşener'i aday gösterme kararını oybirliği ile teyit etti" dedi.

KONGRE TARİHİ BELLİ OLDU

İYİ Parti'den yapılan açıklamaya göre, 2. Olağanüstü Kurultay, 12 Ağustos'ta ATO Congresium Kongre Salonu'nda yapılacak. Kurultay gündeminin 6. maddesinde "Genel Başkan Sayın Meral Akşener'in konuşması" ifadesi kullanıldı.

Gündemin 8. maddesinde "Genel Başkan adaylarının konuşması" ifadesine yer verilirken, 9. maddeye göre, 2. Olağanüstü Kurultay'da Genel İdare Kurulu üyelikleri ile Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri içinde seçim yapılacak.

NE OLMUŞTU'

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Afyonkarahisar Kampı’nda seçim değerlendirmesi ve milletvekili listelerinden rahatsız olanların tepkilerinin ardından önce istifa kararı almış, kurmaylarının ikna çabaları üzerine istifadan vazgeçerek olağanüstü kurultay kararı almıştı. Akşener, kurultayda ise aday olmayacağını duyurmuştu.

Daha sonra parti yetkililerinden yapılan açıklamada Akşener'in yeniden aday olacağı belirtilmişti. Ancak Akşener, son kararını Twitter'dan duyurarak aday olmayacağını söyledi.

İL BAŞKANI ÜKÜNÇ'TEN AKŞENER ISRARI

İYİ Parti İzmir İl Başkanı Koray Ükünç, Genel Başkan Meral Akşener'in seçimli olağanüstü kurultaya gitme kararı alması ve aday olmayacağını açıklaması üzerine, benim adayım Meral Akşener açıklaması yapmış ve Akşener'in İstanbul Üsküdar'daki evinin önünde il başkanları ile nöbet tutmuştu.

Akşener bugün yine kesin bir dille aday olmayacağını açıklamasının ardından sosyal medyadan paylaşımda bulunan İl Başkanı Ükünç, "Bizim de kararımız kesin..Tek adayımız Sayın Meral Akşener..." paylaşımında bulundu.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası