Ege Postası
Geri

İYİ Partili Özlale: IMF’ye gitseydiniz size daha insaflı bir gelir politikası önerirdi

İYİ Parti Kalkınma Politikaları Başkanı ve İzmir Milletvekili Ümit Özlale, AK Parti’nin “memura zam müjdesi” olarak duyurduğu, ancak vergilerin yükseltilmesinin yanı sıra ek vergiler de getiren torba kanun teklifini “IMF bile gelirler politikasında daha insaflı davranıyor. Bu kadar alım gücünün düştüğü ekonominin bu kadar darboğazla olduğu bir yerde eğer sizler IMF’ye gitseydiniz IMF inanın size daha insaflı bir gelir politikası önerirdi” diye eleştirdi.
İYİ Partili Özlale: IMF’ye gitseydiniz size daha insaflı bir gelir politikası önerirdi
Haberler / Politika
7 Temmuz 2023 Cuma 17:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda AK Parti’nin memur maaşlarındaki artışın yanı sıra bazı vergileri yükselten ve ek vergiler getiren; 6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremlerin Yol Açtığı Ekonomik Kayıpların Telafisi İçin Ek Motorlu Taşırlar Vergisi İhdası ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişikli Yapılması Hakkında Kanun teklifi görüşülüyor.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi İzmir Milletvekili Ümit Özlale, şu sözlerle eleştirdi:

“Bu torba yasanın Türkiye’nin en büyük problemi olan hayat pahalılığıyla mücadele etmeyi kolaylaştıran değil tam tersine zorlaştıran bir karakterde olduğunu düşünüyorum.

IMF bile gelirler politikasında daha insaflı davranıyor. Bu kadar alım gücünün düştüğü ekonominin bu kadar darboğazla olduğu bir yerde eğer sizler IMF’ye gitseydiniz IMF inanın size daha insaflı bir gelir politikası önerirdi.

“TÜRKİYE’DE ARABA KULLANMAK HİÇBİR ÜLKEDE OLMADIĞI KADAR PAHALI”

Buradan Motorlu Taşıtlar Vergisi var. Türkiye orta üç gelirli bir ülke dünyanın bütün orta ve orta üç gelirli ülkelerine baktığınızda arabalar bu kadar pahalı olmamıştır. MTV’deki artışa bakacak olursak Türkiye maalesef orta üst gelirli bir ülke gibi davranmıyor. Türkiye’de araba fiyatları ve arabayı kullanmak hiçbir ülkede olmadığı kadar pahalı.

Bizler başınız sıkıştığı zaman hep aynı vergi kalemlerini yükleniyoruz, vatandaşın bütün alım gücünü daha da kısıtlamaktan geri kalmıyoruz. Gelir tarafına baktığımız zaman karşımızda hakikaten insafsız bir IMF’ye programı var.

“YÜZDE 330 ARTIRIYORSUNUZ”

Harcama tarafına baktığımız zamansa üzülerek söylüyorum ki bir başı bozukluk var. İç borçlanma limitini üç katına çıkartıyormuşuz, arkadaşlar iç borçlanma limitini üç katına çıkartmak Sayın Cumhurbaşkanı’na ekstradan bir bütçe vermek demek. Peki nasıl harcayacak bu parayı? Nerede harcayacak? Hangi kalemlerde harcayacak? İç borçlanma limitine inanan ben ilk baktığım zaman orada bir yanlış hesaplama olduğunu sadece o yetki artışının yüzde 10’dan yüzde 30’a çıkartacağını düşündüm. Ama görüyorum ki iç borçlanma limitini yüzde 330 artırıyorsunuz. Peki siz gelirler tarafında o kadar insafsız davranırken bu kadar büyük bir iç borçlanma limitini nasıl cumhurbaşkanına verebiliyorsunuz? Harcama programına baktığımız zaman bu kadar büyük bir müsriflik bu kadar büyük bir başıbozukluk olmaz.

Bu sağlanacak olan parayla depremden etkilenen bölgelerin hangi sorunlarına çözüm oluşturacaksınız?”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası