Ege Postası
Geri

CHP’li Öztrak’tan Alsancak Limanı'nın satılacağı iddiasına Nazım Hikmet'li tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak bugün CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Alsancak Limanı’nın Abu Dhabi Port’ a gündemdeki satış iddiasına ilişkin hükümete tepki gösterdi. CHP’li Öztrak ‘İzmir’deki Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Körfez ülkeleriyle müzakereye başlamışlar. Bu gidiş, şair Nazım Hikmet’in ‘İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler, bu vatana nasıl kıydınız’ dizelerini hatırlatıyor’ 'dedi.
CHP’li Öztrak’tan Alsancak Limanı'nın satılacağı iddiasına Nazım Hikmet'li tepki
Haberler / Politika
7 Temmuz 2023 Cuma 16:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI-  Alsancak Limanı'nın Arap Sermayesi'ne satılacağı iddialarının gündeme gelmesinin ardından tartışmalar sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi tarafından iktidara ardı ardına tepki gösterilirken son olarak CHP Parti Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında Limanın satılacağı iddialarına Nazım Hikmet'in şiiri ile tepki gösterdi.

Öte yandan Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu gidişle Körfez ve Orta Doğu’da başka ülkelerin yeni bölgesel güç olma heveslerinin değirmenine su taşımak zorunda kalacağını söyleyen CHP’li Öztrak Alsancak Limanını örnek göstererek ‘Bu milletin kalan nesi var nesi yoksa satacak’ sözleriyle eleştirdi.

CHP'li Öztrak'ın açıklaması şu şekilde:

''Büyük Ortadoğu Projesi’nin eş başkanı olduğunu söyleyen Erdoğan da bu gidişle Körfez ve Orta Doğu’da başka ülkelerin yeni bölgesel güç olma heveslerinin değirmenine su taşımak zorunda kalacak.

Kendi ülkesinde, bu heveskarların Düyun-u Umumiye komiserliğini yapacak. Bu milletin kalan nesi var nesi yoksa satacak.

En son, İzmir’deki Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Körfez ülkeleriyle müzakereye başlamışlar.

Bu gidiş, şair Nazım Hikmet’in ‘İnsan olan vatanını satar mı? Suyun içip ekmeğini yediniz. Dünyada vatandan aziz şey var mı? Beyler, bu vatana nasıl kıydınız’ dizelerini hatırlatıyor.''

'Alsancak Limanı, Abu Dhabi Port’a satıldı' iddiası
CHP'li Polat, Alsancak Limanı için siyasetçilere seslendi: Buna geçit vermeyelim!
CHP'li Yücel'den 'Alsancak Limanı' tepkisi: Sınır gibi liman da namustur!

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası