Ege Postası
Geri

İZDENİZ 4 bin 500 lira maaşla gemi kaptanı arıyor

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'nin İZDENİZ Şirketi Genel Müdürü Salih Aslan, aylık 4 bin 500 lira maaşla uzak yol kaptanı ve başmühendisi bulmakta zorlandıklarını belirterek, 2017 yılına kadar 10 kaptan, 10 mühendis alacaklarını söyledi.
İZDENİZ 4 bin 500 lira maaşla gemi kaptanı arıyor
Haberler / Ekonomi
29 Temmuz 2015 Çarşamba 14:19
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZDENİZ Şirketi Genel Müdürü Salih Aslan, körfezdeki gemilerde çalıştırmak içi uzak yol kaptanı, usta gemici, uzak yol başmühendisi istihdam edeceklerini ancak yetişmiş, ehliheyete sahip personel bulamadıklarını söyledi. Aslan, şöyle konşutu: 



"Gemicilik de askerlik gibi rütbeleri var. Okuldan mezun olduktan sonra belli bir süre geçmesi gerekiyor. Üniversiteden mezun olduktan sonra uzak yol kaptanı olmak için önce uzak yol vardiya zabiti olunuyor sonra sırayla 3. kaptan, 2. kaptan, 1. kaptan olunuyor ardından uzak yol kaptanı ünvanı elde ediliyor. Bunun için de üniversiteden sonra 10 yıl geçmesi gerekiyor. Lise mezunları uzak yol kaptanı olamıyor. Gemi Adamlarıyla Donatılması Yönetmeliği gereği, bizim de bu personelleri istihdam etmemiz şart. Körfezde şu anda katamaran tipi beş gemimiz var, 2015 yılına kadar 10 tane daha alınacak. Bunun için de uzak yol kaptanı ve uzak yol başmühendisi işe almamız gerekiyor. Uzak yol başmühendisinin ve kaptanın maaşı aylık 4 bin 500 lira. Burada sekiz saat çalışıyor sonra evine gidiyorlar. Ancak kaptan ve başmühendisler genelde uluslararası seferleri tercih ediyor. Uluslararası seferde 3 ay karaya çıkıyor. Ayda 10 bin dolar alıyor. Bu anlaşı da bizi gemi adamı bulmakta zorluyor." (Elif Demirci/DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası