Ege Postası
Geri

İZELMAN işçilerinden Delican'a özür çağrısı

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican’ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’na yönelik çağrısı ve “Belediye şirketi İZELMAN, PKK yuvası haline gelmiş” sözlerine tepkiler giderek artıyor. Tartışmaların ardından açıklama yapan sendika cephesinden Delican’a sert yanıt gelirken, Büyükşehir Belediyesi işçileri özür çağrısına cevap alamadıkları takdirde suç duyurusunda bulunacaklarını ve il binasına çıkarma yapacaklarını duyurdu. DİSK'ten Delican'a sert yanıt:
İZELMAN işçilerinden Delican'a özür çağrısı
Haberler / Yerel Politika
21 Mart 2016 Pazartesi 14:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Delican’ın dün büyük tartışmalara yol açan açıklamaları sonrasında tartışmalar giderek artıyor. Ortak açıklama yapan DİSK Genel-İş Sendikası 1 ve 3 No’lu Şubeleri “Özür” çağrısı yaparken, AK Parti İzmir’e on bin kişi ile çıkarma yapacaklarını duyurdu.

"DELİCAN'DAN İZELMAN'LA İLGİLİ ŞOK İDDİASINA YÜKSEL'DEN TEPKİ" HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ...
 
“İSPAT ETMEYEN NAMERTTİR”
Delican’ın dünkü iddiaları sonrasında basının karşısına geçen DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, AK Parti’nin söylemlerini kınarken, işçi sınıfı olarak birlik ve beraberliği sürdüreceklerini vurguladı. AK Parti İl Başkanı Delican’a sert sözlerle yüklenen Sarı şunları dile getirdi: “Burada artan terör olayları sonrasında hedef saptırmaya çalışıyorlar. Her türlü ayak oyunları ile İzmir Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerini ele geçirmek ve burada rant yaratmak istiyorlar. Bu oyunlarını bozacağız. Sayın Delican’a da emeğe, emekçiye saygılı olmayı biz öğreteceğiz. Yaşamını sadece emek üzerinden ailesinin geçimini sağlamaya çalışan üyelerimiz ve ailelerini rencide eden bu açıklamaları karşı, ispata davet ediyor kendi söylem ve dilleriyle ispat edemeyen namerttir diyoruz. Yıllardır İzmir Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerinde iktidar olamamanın acısını emekten yana olanlardan mı çıkartıyorla? Yoksa her tarafı kan gölüne dönmüş güzel ülkemizde patlayan bombaları mı örtbas etmeye çalışıyorla? 1 Kasım seçiminden önce “Ya kaos ya AKP iktidarı” diyen Delican, “Artık analar ağlamayacak, şehir haberleri gelmeyecek” söylemini kapatmak için mi böyle konuşt? Biz İZELMAN çalışanları olarak, terör ve katliamlar kimden nasıl gelirse gelsin, amasız, fakatsız, lakinsiz kınayan bu ülkenin emekçileriyiz. Bizim üzerimizden politika yapıp, bizi İzmir Büyükşehir Belediyesi ile karşı karşıya getirerek siyasal bir rant mı elde etmeye çalışıyorsunuz'”
 
"DELİCAN'DAN ELEŞTİRİLERE TOPLU KONTRA" HABER İÇİN TIKLAYINIZ!!!


“EMEĞE SAYGI DUYMAYI ÖĞRETECEĞİZ”
Oyunlarını bozacağız diyerek sözlerini sürdüren Sarı, “Son 10 gündür AKP hükümetinin çıkarmak istediği kiralık işçi ve kıdem tazminatları düzenlemesiyle ilgili eylem ve etkinliklerimiz zorunuza mı gitt? Daha 5 gün önce bu ülkede kimse ölmesin, terör kimden gelirse gelsin diye üyelerimizle yapmış olduğumuz 4 bin kişilik eylem ve etkinliklerimizi de mi görmedini? İktidar partisinin il başkanı keşke emekçilerle uğraşacağına bu ülkede 12 yaş altı tecavüze uğrayan ve istismar edilen çocuklarımız için bir şeyler yapsaydı. Keşke dövülen, şiddet gören kadınlarımız için bir şeyler yapsaydı. Keşke hakları bir bir bir gasp edilen emekçilerin hangi koşullarda çalıştığına bakarak, işçilerin lehinde bir açıklama yapsaydınız. Ama buradan söz veriyoruz. Oyununuza gelmeyeceğiz. Sana emeğe saygı duymayı öğreteceğiz. Biz İZELMAN çalışanları ve aileleriyle gurur duyuyoruz. İzmir halkına hizmet etmeye devam ediyoruz” dedi.


 
ON BİN İŞÇİYLE İL BİNASINA ÇIKARMA YAPACAKLAR
DİSK Ege Bölge Temsilcisi Sarı, Delican’ın açıklamalarıyla ilgili işçiler olarak hakkında suç duyurusunda bulunup bulunmayacağı ile sorulara ise şöyle yanıt verdi: “Gerekirse bütün üyelerimizle adliyeye gidip ayrı ayrı suç duyurusunda bulunacağız. Bu devletin kanunları var. İşe girenler öncelikle adliyeden sabıka kaydı alıyor. Hukuk dışı bir durum varsa, aykırılık varsa buna zaten müsaade edilmiyor. Bu açıklamaların neden yaptıklarını biliyoruz. Elinde belge, bilgi varsa, AKP il binasının beş yüz metre ötesindeki Bayraklı Adliyesi’ne gidip teslim etsin. Hukuk gereğini zaten yapar. Bizi Hak-İş sendikalara benzetemedikleri, susturamadıkları için bu yolu izliyorlar. Ülkenin dört bir yanında bombalar patlıyor. Seçim öncesinde söz verdikleri taşeron işçiye kadro sözünü tutmadılar. Bunu örtbas etmek istediler. Eğer özür dilemezler ise, tüm işçilerimizle birlikte, on bin kişi ile il binasında ziyaret edeceğiz. Biz bu ülkeye hizmet eden işçileriz. Güvenlik önlemi almasına, bizden korkmasına gerek yok. TOMA’ları, polisleri oraya davet etmesine de gerek yok. Kendisi hayatının gafını yaptı. Seçim öncesinde AKP istikrarı dediler, iktidara geldiklerinde anaların gözyaşları akmayacak dedikler. Dün tarihte ilk kez bir futbol maçı terör nedeniyle ertelendi. Bu ülkede terör ortamı hakimken, Cumhurbaşkanı’nın kızı nişanlandı, ertelenmedi. Kan ve gözyaşı akarken, onlar kendi hayatlarına devam ediyorlar. Biz İzmir halkına hizmet etmekten gurur duyuyoruz. İZELMAN İzmir’de son 10 yıldır en fazla vergi ödeyen firmalardandır. Kendi yandaş şirketlerine de baksınlar, parayı çuvalla mı götürüyorlar...”
 
“ARTIK KOLTUĞUNDA RAHAT OTURAMAYACAK”
Delican’ın sözlerini “İnsanlık dışı” diye tabir eden DİSK Genel-İş Sendikası 3 No’lu Şube Başkanı Güral Doğan ise “Şiddetle kendilerini kınıyoruz. Terörün her türlüsünü kınarken, dün gelmiş hükümetinin yalanlarını, tutamadığı sözlerin üzerini örtmek için, kendi pisliklerini örtmek adına açıklama yapıyor. İşçi sınıfına seçim öncesinde verdiğiniz kadro sözleri tutun. Esas amaçları kıdemimizi elimizden almak, rant yaratmak, kölelik düzenini yaratmaktır. Dertleri başka, haklarımızı yok etmeye çalışıyorlar. Söylediklerini ciddiye almıyorum. Emeğe saygı duymayanlara saygıyı öğreteceğiz. Ya gelip özür dileyecek, ya da bu saatten sonra o koltukta rahat oturamayacak” dedi.
 
“DENSİZLİK” VE “PERVAZSZLIK” YANITI
İzmir Büyükşehir Belediyesi işçilerinin örgütlü bulunduğu DİSK Genel-İş Sendikası 1 No’lu Şube Başkanı Engin Topal da yaptığı açıklamada şunları söyledi: “İnsanları terörist ilan etmesini anlam veremedim. Yüzde 49 oy almış siyasi partinin İzmir gibi bir yerdeki il başkanının kendini bilmez bir açıklama ile 7 bin işçiye terörist yakıştırması yapması pervazsızlıktır. Hiçbir işçi, hiçbir emekçi, terör, kan ve savaştan yana değildir. Kendileri düne kadar kanla beslenen siyasi partiydi. Terörle suçladıkları kişilerle kulislerde görüşen parti onlardı. İzmir’de taşerona kadro vereceğiz diye meydanlarda bağırdı. İzmir’de esnek çalışmaya karşı geçtiğimiz hafta sendikamız tarafından yoğun eylemler yapıldı. Bu da zorlarına gitti, kanlarına dokundu. Burada işçiyi bastırmak için terör yaftası yapıştırıyorlar. Kendi çalıştıkları AKP’li belediyelere iyi baksınlar. Onlardan olmayanları çalıştırmıyorlar. Aziz Kocaoğlu farklı görüşten olan hiçbir çalışanına baskı yapmamıştır. Kendi zihniyetlerini İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne yakıştırıyorlar. Hatta AKP’liler bile bu açıklamalarının densiz ve yersiz olduğunu söyledi. Terörden her kim besleniyorsa onları lanetliyoruz. İZELMAN işçisi terörden yana değildir. Derhal özür dilemesini bekliyoruz ve kendisini kınıyoruz.” 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası