Ege Postası
Geri

İZELMAN ve İZENERJİ işçileri iş bıraktı

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin şirketlerinden İZELMAN ve İZENERJİ'de nisan ayında imzalanarak yürürlüğe giren toplu iş sözleşmesine ilişkin geriye dönük alacakların ödenmemesi üzerine işçiler tam gün iş bıraktı.
İZELMAN ve İZENERJİ işçileri iş bıraktı
Haberler / İzmir
1 Ağustos 2023 Salı 15:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

1 Ocak 2023 ile 31 Aralık 2024 tarihini kapsayan sözleşmede yaklaşık 18 bin işçinin geriye dönük alacaklarının 90 gün içinde ödenmesi kararlaştırıldı. 20 bin ile 40 bin TL arasında değişen geriye dönük alacaklarının hâlâ ödenmemesi üzerine işçilerin üyesi olduğu Genel-İş İzmir 1, 2, 3 ve 9 No’lu Şubeler iş bırakma kararı aldı.

Elektrik Su Havagazı Otobüs ve Troleybüs (ESHOT) şoförleri, itfaiye, anaokulu, Eşrefpaşa Hastanesi acil birimi, aşevleri ve otopark çalışanlarını dışında işçiler bugün tam günlük iş bırakma eylem gerçekleştirdi.

Sabah mesai başlangıcında iş başı yapmayan işçiler, Kültürpark içinde bulunan İzmir Büyükşehir Belediyesi binası önünde toplandı. İşçiler sık sık, “İş ekmek yoksa hizmette yok”, “Sözleşme hakkımız gasbedilemez”, “Bu daha başlangıç mücadeleye devam”, “Birleşe birleşe kazanacağız” sloganları atarak, TİS haklarının verilmesini talep etti. Grevdeki metro işçilerine de selam gönderen işçiler, “Metro işçisi yalnız değildir” sloganı attı.

“KRİZİN FATURASINI BİZ EMEKÇİLERE KESİLMESİNİ KABUL ETMİYORUZ”

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, dün belediye ile yapılan görüşme sonrası işçilerin hesabına 5 bin lira ödeme yapıldığını ancak bunun kabul etmediklerini söyledi.

Gül, “Ülkenin içinde bulunduğu bu ekonomik şartlarda, enflasyonun biz emekçileri daha da fazla yıprattığı bu dönemde, vaktinde alamadığımız hakedişlerimizin kıymeti ve değeri her geçen gün azalmaktadır. Çok iyi biliyoruz ki ekonomik krizi yaratanlar bu ülkeyi yönetenlerdir. İşverenimiz İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin içinde bulunduğu ve iktidar tarafından maruz bırakıldığı ekonomik kıskacında farkındayız. Ancak her ne olursa olsun bu ekonomik krizin faturasını biz emekçilere kesilmesini asla ve asla kabul etmiyoruz” dedi.

“GERİ DÖNÜKLERİMİZ EN KISA ZAMANDA ÖDENSİN”

Dünkü görüşmede 31 Ağustos tarihine kadar tüm ödemelerin yapılacağına dair söz aldıklarını aktaran Gül, “İZENERJİ ve İZELMAN emekçileri olarak 7 gün 24 saat gece-gündüz, sıcak-soğuk demeden büyük bir özveriyle, en kutsal paye olan alın terimizi dökerek bu kente hizmet üretiyoruz. Tam da bu sebepten ötürü buradan bir kez daha İzmir Büyükşehir Belediyesi yetkililerine, ödemeler hususunda önceliğin biz alın teri döken emekçiler olduğunu hatırlatıp, geriye dönük ödemelerimizin en kısa sürede hesaplarımıza geçmesi gerektiğini haykırıyoruz” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası