Ege Postası
Geri

İZENERJİ personelinden 'uluslararası' eylem

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde 1170 İZENERJİ çalışanını işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya bırakan ihale krizi sonrasında personelin öfkesi dinmek bilmiyor. Yaşanan durumu 83'üncüsü gerçekleşen fuar açılış törenine taşıyan ve taşerona tepki gösteren belediye çalışanları, kortej yürüyüşünün ardından protesto gösterisi düzenleyerek sendika tarafından bastırılan "İşsiz kalmak istemiyoruz" başlıklı binlerce broşürü dağıtarak İzmir halkına ve kentin kanaat önderlerine seslendi.
İZENERJİ personelinden 'uluslararası' eylem
Haberler / Genel
30 Ağustos 2014 Cumartesi 09:29
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz ay gerçekleşen yeşil alanlar ve parkların bakımı hizmet alım ihalesini taşeron firma Dermar Temizlik adlı firmanın kazanmasının ardından yaşanan ihale krizi dinmek bilmiyor. İhale mağduru olan ve işsiz kalma tehlikesiyle karşı karşıya kalan İZENERJİ A.Ş. çalışanları, tepkisini binin üzerinde yerli ve yabancı firmanın katıldığı 83'üncü Uluslararası İzmir Fuarı'nın açılış törenine taşırken, yaptıkları flaş eylem ile taşerona bir kez daha tepki gösterdi.

KORTEJ YÜRÜYÜŞÜNDE PROTESTO

83'üncüsü kez kapılarını aralayan İzmir Enternasyonal Fuarı beklenmedik bir eyleme sahne oldu. Geçtiğimiz günlerde başlayan ve belediye personelini çaresiz bırakan ihale krizi fuar açılışına da taşınırken, DİSK Genel-İş Sendikası'nda örgütlü bulunan İZENERJİ A.Ş. çalışanları giydikleri kırmızı önlükler ve ellerinde binlerce ilanla İzmir halkına seslerini duyurmaya çalıştı.

 

TAŞERON TEPKİSİ AÇILIŞA TAŞINDI

Vasıf Çınar Meydanı'ndan bando eşliğinde start alan yürüyüşte İzmirlilerin yanı sıra yerli ve yabancı birçok protokol üyesinin de içlerinde bulunduğu kortejin Lozan Kapısı'ndan içeri girdiği esnada yüz kadar belediye çalışanı "İşsiz kalmak istemiyoruz" yazan el ilanları dağıtmaya çalıştı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, İzmir Milletvekilleri, siyasi parti temsilcileri, ilçe belediye başkanları ve yabancı misafirlerin fuara girişi esnasında yaptıkları sessiz eylemin fuarda görevli güvenlik görevlilerince engellenmek istenmesi üzerine el ilanları havaya saçan ve sloganlar atan belediye işçileri düzenledikleri protestoya olaysız şekilde son verdi.



FUARDA VATANDAŞLARA DAĞITILDI

İlerleyen saatlerde fuar içerisinde dolaşarak broşür dağıtımına devam eden sendika üyesi çalışanlar, İzmir halkını kendilerine destek olmaya çağırarak, hükümete tepki gösterdi. Genel-İş Sendikası tarafından bastırılan ve taşerona karşı çözüm önerilerinin sıralandığı bildiriler gece geç saatler kadar fuarı ziyaret eden vatandaşlara dağıtılmaya devam etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası