Ege Postası
Geri

İZKA'dan üreticiye destek

İZMİR'in Urla İlçesi'nde, Kuşçular ovasının tarımsal üretimini değerlendirme kapasitesini artırmak amacıyla İzmir Kalkınma Ajansı 2015 Yılı Yarımada Sürdürülebilir Kalkınma Mali Destek Programı kapsamında destek almaya hak kazanan çok amaçlı soğuk hava deposu kurulması projesine ilişkin sözleşme imzalandı.
İZKA'dan üreticiye destek
Haberler / Ekonomi
30 Ekim 2015 Cuma 11:54
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) ve Kuşçular Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yetkilileri tarafından imzalanan sözleşme kapsamında; İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Urla Belediyesi'nin de katkılarıyla yaşama geçirilecek olan çok amaçlı soğuk hava deposu ile birlikte bölgenin tarımsal ürünlerinin üretim kapasitesinin artırılması ve başta kesme çiçekçilik olmak üzere katma değerlerinin yükseltilmesini sağlayacak şekilde depolanması amaçlanıyor. 12 ay süreli ve toplam 371 bin TL bütçeli projenin 334 bin TL'lik bölümü, İZKA tarafından karşılanacak. Kuşçular Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Hüseyin Avni Kocaoğlu, toplam kapasitesi 200 ton olacak soğuk hava deposunun var olan potansiyeli harekete geçirerek üreticilerin gelirlerinin ve refah seviyelerinin artırılmasına önemli katkı koyacağını belirtti. İzmir Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Murat Yılmazçoban da, İzmir'in sürdürülebilir kalkınmasına katkı sağlamak ve yarımadanın gerçek ekonomik potansiyelini ortaya çıkarmak için yerel üreticileri destekleyecek çalışmaların devam edeceğini söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası