Ege Postası
Geri

İZSU Genel Kurulu'nda açıklandı: İzmir'de suya zam geldi

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk oturumunun ardından yapılan İZSU Olağan Genel Kurul toplantısında, suya zam yapılmasına karar verildi. İzmir'de 1 Ağustos'tan itibaren geçerli olmak üzere suya yüzde 43.47 oranında zam yapıldı.
İZSU Genel Kurulu'nda açıklandı: İzmir'de suya zam geldi
Haberler / Yerel Yönetimler
10 Temmuz 2023 Pazartesi 19:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ÖZLEM KARA/ EGEPOSTASI-  İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi (İZSU) Genel Müdürlüğü'nün 1 Nisan 2022’de hayata geçirdiği her ay Üretici Fiyatları Endeksi (ÜFE) oranında yapılan tarifelerin düzenlenmesi yönündeki uygulamaya Sayıştay'ın uygun bulmaması nedeniyle son verilmişti.. Bu kapsamda İZSU tarafından aylara bölünerek düşük oranlarla yapılan düzenlemeler yerine tarifeler yılda 2 defa yapılan genel kurullarda belirleneceği duyurulmuştu.

Bu karar gereğince İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in idaresinde yapılan İZSU Olağan Genel Kurul toplantısında İzmir'de suya 43.47 oranında zam yapıldı.

Karar, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinde oy çokluğu ile kabul edildi. 

Komisyon raporunun ardından söz alan AK Partili Erhan Çalışkan, "ÜFE uygulaması yüzde 7,5 aylık bu bütçeyi yaparken yüzde 7,5 aylık yani yıllık yüzde 90 ÜFE artışı olacağını hesaba katarak bir bütçe hazırlıyorlar. 5 aylık geliriniz yüzde 6,5 şimdi neden nisan ayında böyle bir karar alınmıştı? Sürekli artış yapılmasın, otomatik artsın diyeydi. Şimdi hal böyle olunca o dönemde hükümetle doğru idare etsin ÜFE artmasın biz de zam yapmayalım demişlerdi. Ortaya çıkan bu durumda ortaya düşük bir gelir ortaya çıktı. geliriniz azaldı, maliyetlerinizi karşılayamaz duruma geldiniz. Destek sağlamak için bütçeyi yüzde 43,47'e denk gelen zam yapıyoruz. Merkezi hükümetin artışları var, dolar artı, vergileri harçları artırdınız. Su parası başka bir harca benzemez. belediyenin verdiği hizmetlerdeki harçları artırabilirsiniz ama elektrik, doğalgaz, su bunlar bir evin olmazsa olmazlarıdır. Su parasını, elektrik ve doğalgazla karşılaştırabilirsiniz. Bakış açısının bu olması gerektiğini düşünüyorum. 2018 yılına kadar İZSU kar elde edermiş, elde ettiği karın fazlasını da ESHOT'a aktarırmış. bu doğrudur yanlıştır bu tartışmaya girmeyeceğim. keşke o paralar İZSU’nun alt yapı yatırımları için hazırlansaydı, maliyetler yatırımlarla azaltılabilseydi demek düşüyor bize. bunun dışında eğer destekleyeceksek su parası konusunda biz teşekkür ediyoruz, her zaman da söylüyoruz. Bu belediye 2,4 milyon TL ESHOT’a destek oldu. Biz İZSU'nun su parasını da desteklemeliyiz” dedi.

 

 

 

İzmir'de su zamları aylık değil, toplu olarak yapılacak

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası