Ege Postası
Geri

İZSU açıkladı: Urla'da deniz suyunda hiçbir tehlike yok

Urla-Zeytinalanı Merkez Plajı’ndan alınan deniz suyu numunesinin analiz sonuçlarının mevzuat sınırlarını geçtiği gerekçesiyle Urla Kaymakamlığı’nın kirliliğin araştırılması talebinde bulunduğu yönünde kamuoyuna yansıyan haberler üzerine konuya ilişkin İZSU'dan açıklama geldi.
İZSU açıkladı: Urla'da deniz suyunda hiçbir tehlike yok
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Ağustos 2023 Cuma 09:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Urla-Zeytinalanı Merkez Plajı’ndan alınan deniz suyu numunesinin analiz sonuçlarının mevzuat sınırlarını geçtiği gerekçesiyle Urla Kaymakamlığı’nın kirliliğin araştırılmasıtalebinde bulunduğu yönünde kamuoyuna yansıyan haberler üzerine konuya ilişkin bir açıklama yapılması gerekliliği doğmuştur. Kaymakamlık tarafından gündeme getirilen vehaberlere konu edilen analiz değerleri mevcut durumu yansıtmamaktadır. 

İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos 2023 tarihinde alınan numune sonuçları deniz suyunda hiçbir tehlike olmadığını göstermektedir. Zeytinalanı Merkez Plajı’nda anılan gün itibariyle E.Coli parametresi 3 kob/100ml., Enterokok/Fekal Streptococ parametresi ise 0 kob/100ml., olarak belirlenmiştir ve bu değerler yüzme suyu kalitesi açısından en iyi derece olan “mükemmel” ibaresiyle teyit edilmektedir.

Bu sonuçlar Sağlık Bakanlığı’nın https://yuzme.saglik.gov.tr/ adresli internet sitesinde “Zeytinalanı Merkez Mahallesi Plajı” sonuçlarında da görülebilmektedir.

Urla-Zeytinalanı Mahallesi’nin altyapı sisteminde de herhangi bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası