Ege Postası
Geri

İZSU'dan yeni tarife değişikliği

Geçtiğimiz ay suya yüzde 5 zam kararı alan İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü yeniden tarife değişikliğine gitti. 1 Şubat 2016’dan itibaren geçerli olacak yeni fiyat tarifesine göre elçilik ve NATO tipi aboneliklerde indirime gidilirken, konutlarda kullanılan suyun ücreti ise aynı kaldı. Kimlere indirim, kimlere zam geldi'
İZSU'dan yeni tarife değişikliği
Haberler / İzmir
12 Ocak 2016 Salı 10:07
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Yeni yılla birlikte su ücretlerinde yeni zamlı tarifeyi uygulamaya koyan İZSU, bazı aboneliklerde fiyat düzenlemesine gitti.  

İZSU’DAN YENİ TARİFE DEĞİŞİKLİĞİ
Alınan zam kararının ardından eleştirilerin odak noktası olan İZSU Genel Müdürlüğü’nden tartışmalı su ve atık su tarifeleriyle ilgili yeni düzenleme geldi. Olağanüstü toplanan İZSU Genel Kurulu’nun aldığı yeni karar uyarınca, bazı abonelik tiplerinde fiyat değişikliğine gidildi. Buna göre, 1 Şubat 2016 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, NATO ve elçilik aboneliklerinde su ve atık su fiyatlandırılmasında indirim uygulanacak.
 
VATANDAŞIN İNDİRİM UMUDU SUYA DÜŞTÜ: ELİÇİLİKLERE İNDİRİM
18 lira 42 olarak belirlenen suyun metreküp fiyatları yapılan indirimle birlikte 8 lira 52 kuruşa düşürülürken, organize sanayi bölgeleri ve serbest bölgelerdeki su ücretlerine ise zam yapılacak. Yeni tarifeyle birlikte aboneler kullandıkları suyun metreküp ücretlerine 1 kuruşluk zamla birlikte 5 lira 62 kuruş ödeyecek. Diğer yandan, yeni yıla zamla giren konut aboneleri ve resmi daire, tarım aboneleri ve diğer konut dışı aboneler için herhangi bir değişiklik yapılmazken, 1 Ocak 2016 tarihi itibarı ile uygulanmaya başlanan zamlı tarife aynen uygulanmaya devam edecek.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası