Ege Postası
Geri

İZSU'nun başına Ağar geldi

İZMİR Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı en önemli kuruluşlardan biri olan İZSU'da emekli olan Genel Müdür Ahmet Alpaslan'ın yerine İZSU Genel Müdür Yardımcısı Güven Ağar getirildi. İçişleri Bakanlığı'nın onayından sonra Ağar'ın Genel Müdürlük kadrosu asaleten verilecek.
İZSU'nun başına Ağar geldi
Haberler / Güncel
2 Aralık 2014 Salı 13:53
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZSU'da Ahmet Alpaslan'ın 1 Aralık 2015 itibariyle emekli olmasının ardından gözler yeni genel müdürün kim olacağına çevrilmişti. Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, genel eğilim ve tercihin içeriden bir atama olduğunu belirttiği genel müdürlük koltuğu hiç boş kalmadı. İZSU Yönetim Kurulu, Genel Müdürlük için Genel Müdür Yardımcısı Güven Ağar'ı görevlendirdi. Ağar, bu görevlendirmeyle vekaleten genel müdürlük yapmaya başladı. İçişleri Bakanlığı'na gönderilen atama yazısının onaylamasıyla birlikte Ağar asaleten genel müdür kadrosunu alacak.

Güven Ağar, İZSU Genel Müdürlük görevine ilginç bir süreçten geçerek geldi. Belediyede çalışmaya 1978'lı yıllarda başlayan Ağar, İZSU'da Kanal Daire Başkanı olduğu 2011 yılında, İZSU'yla ilgili bazı şikayetlerle ilgili belediye müfettişleri incelemesi sürecinde bir süre Halkapınar'daki su fabrikasında kızak göreve verildi. Ancak daha sonra bu kez Kanalizasyon Daire Başkanı olarak atandı. 2014 yerel seçimlerinden sonra ise Mayıs 2014 tarihinde Ağar, Genel Müdür Yardımcılığı'na getirildi.



ÖZGEÇMİŞİ
İZSU Genel Müdürü Mustafa Güven AĞAR, 1950 yılında İzmir’de doğdu. 1973 yılında Ege Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden mezun oldu. 1973-1978 yılları arasında özel sektörde çalıştı. 1978 yılından itibaren ‘Mühendis’ olarak ESHOT Genel Müdürlüğü’nde görev yaptı. 1987 yılında kurulan İZSU Genel Müdürlüğü’nde Şube Müdürü ve Daire Başkanlığı görevlerinde bulundu. En son Genel Müdür Yardımcılığı görevini yürüten Ağar, 02.12.2014 tarihinden itibaren İZSU Genel Müdürü olarak görevlendirildi. Mustafa Güven AĞAR evli, 2 çocuk babası olup, iyi derecede İngilizce bilmektedir.
(DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası