Ege Postası
Geri

İZSU'ya dev takviye!

Belediye meclisini olağanüstü toplantıya çağıran İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZSU Genel Müdürlüğü’ne 500 personel alımına ilişkin önergeyi meclis onayına sundu. Bütünşehir Yasası ile birlikte kent genelinde ve özellikle yeni bağlanan çevre ilçelerde artan ihtiyaçlar doğrultusunda ek önlemlere giden belediye yönetimi, köylere, beldelere ve çevre ilçelere rahat hizmet götürebilmek amacıyla hizmet kadrosunu genişletme kararı aldı.
İZSU'ya dev takviye!
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Haziran 2014 Pazartesi 19:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Haziran ayı olağanüstü meclis toplantısın da bir araya gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bütünşehir Yasası ile birlikte yetki ve sorumluluk alanı genişleyen İZSU Genel Müdürlüğü kadrosunda personel artışına olanak sağlayan önergeyi karara bağladı. Başkanvekili Sırrı Aydoğan yönetiminde gerçekleşen meclis oturumunda, İZSU Genel Müdürlüğü bünyesine (İzmir Su ve Kanal İdaresi) 201 daimi işçi ve 302 memur daha alınması edilmesi mecliste oy birliği ile kabul edildi.
 
 
İZSU’YA 3 DARİE BAŞKANLIĞI DAHA EKLENDİ
Yerel seçimlerle  birlikte yürürlüğe giren bütünşehir yasası kapsamında sorumluluk sahası genişleyen ve görev ile sorumlulukları artan İZSU Genel Müdürlüğü’nün teşkilat yapısı bünyesinde, Su Arıtma Dairesi Başkanlığı, Su ve Yapı İşleri Dairesi Başkanlığı, Su ve Kanal İşletme Dairesi Başkanlığı olmak üzere 3 ayrı yeni daire kurulması ve yeni teşkilat şeması oluşturulmasına karar verildi. Kurulan daire yeni başkanlıklarının 2014-1016 yılına ait mali yılı bütçeleri de İZSU Genel Kurulu’nda onaylanarak yürürlüğe girdi.
 
MEMUR VE İŞÇİ KADROSU ARTTI
10 Nisan 2014’te yayınlanan ve belediyelerin kadro artışına imkan veren “Belediye ve Bağlı Kuruluşları Norm Kadro İlke Standartlarına Dair Yönetmelik Değişikliği” kapsamında İZSU’ya yaklaşık 500 personel daha alınmasına karar verildi. Hayata geçen değişiklik uyarınca, İZSU’nun 1384 olan memur kadrosunun 1786’ya, 692 olan daimi işçi kadrosunun da 893’e çıkartılmasına dair önerge meclis tarafından onaylanarak resmen yürürlüğe girdi. Diğer yandan, İZSU Genel Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Koruma ve Güvenlik Görevlisi Amirliği’nin Tesisler Dairesi Başkanlığı’na aktarıldığı oturumda, idare bünyesinde yeni açılan dairelerin 2 milyar TL’lik ek bütçesi de mecliste oy birliği ile kabul edildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası