Ege Postası
Geri

Başkan Hasan Arslan Somalı madencilerin ailelerini unutmadı

Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan, Soma maden faciasında hayatını kaybeden madencilerden bir kısmının köyü olan Kınık’ın Elmadere Köyü’nü ziyaret etti. Başkan Hasan Arslan, madende yaşamını yitiren 11 madencinin ailelerine taziye ziyaretinde bulundu ve köydeki bütün çocuklara hediyeler dağıttı.
Başkan Hasan Arslan Somalı madencilerin ailelerini unutmadı
Haberler / Yerel Yönetimler
16 Haziran 2014 Pazartesi 09:55
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Soma’da 13 Mayıs’ta meydana gelen faciada yaşamını yitiren 301 madenciden 11’inin memleketi olan Kınık’ın Elmadere Köyü’nde yaşayan çocuklar, Başkan Hasan Arslan sayesinde mutlu bir gün geçirdiler. Başkan Hasan Arslan, belediye meclis üyeleri ve eşi Ergül Arslan ile birlikte 95 hanenin bulunduğu 484 kişinin yaşadığı Elmadere Köyü’ne gitti.  Burada çocuklar için şişme oyun grubu kurduran ve palyaço ve balonlar eşliğinde çocukların eğlenceli bir gün geçirmesini sağlayan Başkan Arslan, köy okuluna giderek köyde yaşayan tüm çocuklara uzaktan kumandalı araba, oyuncak bebek ve içinde farklı oyuncakların bulunduğu hediye paketleri dağıttı.
 
ŞEHİT AİLELERİNE TAZİYE
Daha sonra şehit olan madencilerin ailelerine, meclis üyeleri ve köy muhtarı Durmuş Yıldırım ile birlikte taziye ziyaretinde bulunan Başkan Arslan, teker teker dolaştığı madenci yakınlarına baş sağlığı diledi. Başkan Arslan, “Bu çok büyük bir acı. Bu kederi dindirmek çok zor. Ancak bizler de 11 madencimizin yaşadığı bu köye gelerek acılarına bir nebze de olsa ortak olmak istedik. Köydeki çocuklarımızın yanında olmak, onların yüzünü güldürelim istedik.  Bir daha böyle acıların yaşanmamasını diliyoruz” dedi.
 
MADENCİ ŞEHİTLİĞİNİ ZİYARET
Madende yaşamını yitiren madenciler için yapılan özel şehitliğe de giden Başkan Arslan ve meclis üyeleri burada madenci şehitlerin kabirlerine karanfiller koydular ve madenciler için dualar okudular.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası