Ege Postası
Geri

Büyükşehir’den ‘İzmir’in malları’nı kurtarma hamlesi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Maliye Hazinesi'ne devredilen İl Özel İdare mallarıyla ilgili hukuki mücadele için hazırlık yapmasına karşın, bir yandan da bazı malları Maliye Hazinesi'nden istemek için altyapı hazırlığına başladı. İl Özel İdaresi'nin Kemeraltı'ndaki hizmet binasının olduğu binanın imar planını “Ticaret ve Resmi Tesis" alanından “Belediye Hizmet Alanına dönüştürmek için Meclis'e önerge verildi.
Büyükşehir’den ‘İzmir’in malları’nı kurtarma hamlesi!
Haberler / Yerel Yönetimler
15 Haziran 2014 Pazar 09:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Valilik tarafından oluşturan Mal Paylaşım Komisyonu'nun Özel İdare Malları'nın Maliye Hazinesi'ne devriyle ilgili kararından sonra İzmir kamuoyunda başlayan tartışma sürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun sert tepki göstermesiyle başlayan, CHP'li milletvekilleri, CHP ve MHP'li belediye başkanları, İzmir'deki iş dünyası, meslek örgütleri, sendikalar ve sivil toplum örgütlerinin tepki gösterdiği kararla ilgili hukuki süreç de başlayacak.

Büyükşehir Belediyesi kararın iptali için dava açmaya hazırlanıyor.

Ancak, öte yandan da Komisyon kararının bir sonraki aşamasıyla ilgili de hamleler yapan Büyükşehir Belediyesi, İl Özel İdaresi'nin Kemeraltı'nda hizmet binası olarak kullandığı 1/5000 ölçekli Kemeraltı ve Çevresi Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nda “Ticaret alanı", 1/1000 ölçekli Kemeraltı 1. Etap Koruma Amaçlı Revizyon İmar Planı'nda “Resmi Tesis Alanı" kalan parselin belediye hizmet alanına dönüştürülmesi için adım attı. Bununla ilgili önerge Haziran ayı son meclis toplantısında İmar Komisyonu'na sevkedildi. Büyükşehir Belediye Meclisi imar planının Temmuz ayı toplantısında onaylarsa, Maliye Hazinesi'ne devredilecek Kemeraltı'ndaki eski İl Özel İdare binası belediye hizmet alanı olarak kullanılmak üzere, bu plana dayalı olarak istenecek. (dha)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası