Ege Postası
Geri

Ana’lara diploma

Balçova Belediyesi Semtevleri ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı, Türkiye’nin kanayan yarası okur-yazarlık konusunda güzel bir hizmette imza attı. Çeşitli nedenlerle okula gidemeyen Kadınlar, Semtevleri’nde açılan kurslarda hayatlarında yeni bir sayfa açtı.
Ana’lara diploma
Haberler / Yerel Yönetimler
14 Haziran 2014 Cumartesi 10:03
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Hepsinin değişik bir hikayesi var. Çoluk çocuğa karışmışlar hatta torun sahibi olan bile var. Çocukken kimisi ev işleriyle, kimisi kardeşleriyle, kimisi büyükbaş hayvanlara ilgilensin diye okula gönderilmemiş. Ama onlar hiç vazgeçmemiş okuma-yazma aşklarından. Balçova Belediyesi Semtevleri ve AÇEV’in ortaklaşa açtığı okuma-yazma kursunu duyunca hemen gidip kaydolmuşlar. Genç öğretmenlerinin tahtaya dokunuşuyla; ABC’yi, 123’ü, Türkiye’yi, İzmir’i ve Atatürk’ü öğrenmişler. Her sabah aksatmadan Semtevi’nin yolunu tutan ak saçlı öğrenciler bu büyük azimleri ile kısa sürede okuma yazmayı öğrendiler.

 Semtevi ve AÇEV yetkilileri de Balçovalı Kadınların bu mutluluğunu paylaşmak ve başarılarını kutlamak diploma töreni düzenledi. Belediye Başkanı Mehmet Ali Çalkaya ve Belediye Meclis Üyeleri, okuma yazma öğrenen Ana’lara diplomalarını ve belediyenin hediye olarak aldığı mini fırınları verdi. Başkan Çalkaya, Balçovalı hanımları tek tek kutlarken “Kadınlar tarih boyunca bizim toplumumuz için çok önemli olmuştur. Toplumu ileriye götüren her zaman kadındır. Ama bunu yaparken eğitimli ve bilgili olan kadınlar her zaman daha başarılı olmuştur” diye konuştu. Kurslarda eğitim alan kadınlarda duygularını ifade ederek okuma-yazma öğrenmenin hayatlarını nasıl kolaylaştırdığını anlattı.
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası