Ege Postası
Geri

İZVAK'ın Alsancak isyanı!

İZVAK Başkanı Tuğrul Yemişçi, kamuoyuna önemli açıklamalarda bulundu. Yemişçi ' Alsancak Stadı' için yaptıkları görüşmeleri ve sonrasını değerlendirdi
İZVAK'ın Alsancak isyanı!
Haberler / Spor
1 Ağustos 2013 Perşembe 13:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- İzmir Gücü Spor Vakfı (İZVAK) Başkanı Tuğrul Yemişçi, yeni sezon öncesi İzmir futbolundaki son gelişmeleri değerlendirdi. İşte Yemişçi’nin açıklamaları:
“İzmir 'de işler böyle oluyor...
Geçtiğimiz Mart ayında, kulüp başkanlarımız (Altay:Ömer Hızlıok. Altınordu : Seyit Mehmet Özkan. Karşıyaka: Cihan Büyükoral. İzmirspor :Cemal Dönmez. Göztepe: Sabri Sadıklar) ve İZVAK yönetimiyle Ankara'ya Spor Bakanlığı’na gittik.

İzmir için bakanlıktan isteklerde bulunduk .Sayın Bakan Suat Kılıç’ın talimatları ile bir takım sonuçlar elde ettik. Bunları medyamız İzmir kamuoyuna duyurdu. Şöyle ki; Göztepe ve Karşıyaka kulüplerimize 15 şer bin kişilik iki stat. Alsancak stadı için zemin yenileme ve tadilat. Atatürk stadı için yenileme (daha sonra). Buca'nın hemen dışında çevre yolu kenarında Kara Yolları şantiyesi yanı yeni bir stat inşaatı. Örnekköy spor alanının (tamamı 150 bin metrekare )Spor Genel Müdürlüğü’ne tahsisi ve dere ıslahının yapılarak ilerde değerlendirilmesi.
Bu istediklerimizin sözünü hep beraber aldık. Daha sonra Karşıyaka ve Göztepe’ye yapılacak statların görsellerini Sayın Bakan Kılıç medyaya açıkladı.
Bu işlerin içerisinde en acil olanının Altay Spor Kulübü’nün kullanımına bir yıllık sözleşmeli olan Alsancak stadyumunun olduğunda da mutabık kalındı. Altay’ın sözleşmesinin Eylül ayında biteceğini ifade eden Başkan Ömer Hızlıok, “Gerekirse tadilat için genel müdürlüğe şimdi bile devir ederim. Yazıyı İzmir’den getirteyim” dedi. Orada mutabık kaldığımız durum ise “Maçlar Mayıs ayı başında bitiyor. O zaman stat idareye devredilsin, idare de ihaleye çıkıp, tadilatları, zemin yenilemeyi yaptırsın ki yeni sezona yetiştirilsin” şeklindeydi.
Alsancak Stadı Altay’ın kiralamasındayken, Spor Genel Müdürlüğü’nün bu işi kanun gereği yaptıramayacağı ortaya çıkınca, devir şart dendi.
Bu mutabakatlarla Ankara'dan döndük.
Tüm kulüpler ve İZVAK, Altay tarafından Mayıs ayında maçlar bittiğinde, sözleşmenin devir edileceğini varsayıyorduk.
Haziran ayı geldi. Altay Başkanı Ömer Hızlıok, İZVAK merkezinde yapılan da stat toplantısında kulüp başkanlarının önünde ,"Ben Mayıs ayı sonunda Ankara’ya gittim. Spor Genel Müdürü’nden tadilat için para istedim. Genel müdür bu sene programlarında Alsancak Stadı’nın tadilatının olmadığını söyledi. Yani stat yapılamayacakmış” dedi.
Sonra ilave ederek, “Burayı biz devir edeceğiz, sonra geriye yeniden kiralama garantimiz yokmuş. Biz de stadı tadilat için devir etmekten vazgeçtik” ifadesini kullandı. Bizler şaşırdık. Sanki başka bir kulübümüz Alsancak Stadı’na talipmiş gibi bir ortam çıkardı.
Hale bakın Hızlıok, kulüp başkanları ile birlikte aldığımız kararı ve Ankara’nın verdiği yenileme sözünü hiçe sayarak ve kimseye haber vermeden, Altay Spor Kulübü’nü ve aynı zamanda diğer üç kulübümüzü zarara soktuğunun farkında değil. Yeni sezona stadı yetişmeme de cabası.
Bakanlıktan aldığımız vaadler neticesinde, “Yıllar sonra İZVAK tüm kulüplerle birliktelik sergiledi, onları İzmir'in menfaati için bir araya getirdi” diye tebrikler aldık. Ankara'dan elde edilen sonuçlar kutlandı.
Peki şimdi ne oldu'
Altay ,Altınordu ,Göztepe ve Karşıyaka kendi ceplerinden 600 -700 bin lira zemin için harcıyacaklar. Bu parayı önce TFF ödeyecek ama kulüplerin gelirlerinden ilerde mahsup etmek üzere avans niteliğinde kullandıracak. Kulüplerimiz de Alsancak Stadı’nda maç yapacaklar. Stat kullanım ücreti ile birbirlerinden parayı mahsup edecekler.
Ben buna, yoluna giden treni raydan çıkarmak derim.
Sen hazır parayı, Spor Bakanlığı vaadini bırak, İzmir'de yerel yöneticilerimizden ve TFF den Alsancak Stadı için kaynak ara. Pes vallahi...
İZVAK’ın öncülüğünde birlikte İzmir için birşeyler yapılsın diye gayret ettik.
Burada önemli olan, tüm kulüp başkanlarımızın beraberce bir şeyleri başarabilmesi… .Zarar yok, İZVAK olmasın, kendileri birbirleriyle barışık olsunlar, İzmir futbolu yücelsin . Zaten İZVAK misyonu ve vizyonu bunun için vardı. Biz de görevimizi yaptık deriz.
İZVAK mütevellileri yeni hedefler ,yeni bir vizyon belirler yönetimler o doğrultuda çalışır.
Yeter ki İzmir futbolu şahlansın, bir an evvel Süper Lig’e takımlarımız çıksınlar.
Süper Lig için İzmir sabırsız ,taraftarlar yıllardır beklenti içerisinde.
Hele hele tesis yoksunu kulüplerimizin sıkıntısı, bir yerde geleceği de karartıyor. Diğer şehirlerimize bakınız, modern statlar o kulüplerin kullanımında .Seyirciler aynı Avrupa'daki stadyumlar konforunda takımlarının maçlarını izliyorlar.
Bizim kulüplerimizin yoneticileri, kendi malı olan tesisler bakımından 100 yılda ancak bu kadarını başarmışlar.
Birlik beraberlik içerisinde, şimdikiler de daha fazlasını yaparlar inşallah.
Yüz yılı geçen ve yaklaşan takımlarımız başarılı olsunlar. Taraftarlarımızı sevindirsinler. İzmir'i coştursunlar.
İZVAK olarak bize bir görev düşerse vakıf burada , İZVAK kulüplerin vakfı değil mi ' Onların verecekleri fikirlerle, projelerle futbolumuza katkı koyacaktır.

TSYD EGE DOSTLUK KUPASI
43. TSYD Kupası maçları 28-30 Ağustos tarihlerinde oynanacak. Katılan takımlar, Altınordu, Göztepe, Aydın 1923 ve Turgutluspor. Hepsi 2.Lig’de hedeflerini şampiyonluk olarak belirledi.
Bu sene kendilerince haklı sebeplerden diğer takımlarımız katılamıyor. Üzüldük. Taraftarlar da üzülmüşlerdir. Kendi takımlarını sezon öncesi bu dostluk turnuvasında göremeyecekler. Halbuki İZVAK destekleriyle geçen yıl TTNET, İddiaa ve TRT katkılarıyla maddi destek de sağlanmıştı.
Burada teknik adamların ve yönetimlerin kararlarına saygı duymaktan başka yapacak bir şey yok.
Katılan tüm takımlara da teşekkür eder, başarılar dileriz.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası