Ege Postası
Geri

İbrahim Hakkı Hazretleri, vefatının 233. yılında anılıyor

Anadolu’nun yetiştirdiği önemli bilim ve ilim adamlarından olan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ölümünün 233. yılında anılıyor. Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı...
İbrahim Hakkı Hazretleri, vefatının 233. yılında anılıyor
Haberler / Güncel
21 Haziran 2013 Cuma 16:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Anadolu’nun yetiştirdiği önemli bilim ve ilim adamlarından olan Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri ölümünün 233. yılında anılıyor.

Erzurum İbrahim Hakkı Hazretleri Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği (ERİHDER) Başkanı Nuri Toparlak, İbrahim Hakkı Hazretleri’nin Türk toplumunda önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Osmanlı’da Sultan I. Mahmut döneminde yaşayan bu ilim adamının, astrolojiden beşerî ilimlere, tasavvufun hemen hemen bütün konularına vakıf olduğunu sözlerine ekledi.

İbrahim Hakkı Hazretleri’ni dini ilimleri okuyan, araştıran, yazan, günümüzde ellerden ve dillerden düşmeyen değerli eserler bırakan alim, mutasavvıf, mütefekkir bir gönül adamı olarak tanımlayan Toparlak, “Bilimsel bir gerçeği ortaya koyma adına ışık hadisesi ile bir fizik dehası olduğunu göstermiştir.” dedi.

Toparlak, “Değerleri değer yapan anlayan anlatan toplumlardır. İbrahim Hakkı Hazretleri’ne bu vesile ile sahip çıkmamız ve dünyaya anlatmamız gerektiği, aynı zamanda memleketimizde adının birçok yere konulması lazımdır.” şeklinde konuştu.

Erzurumlu İbrahim Hakkı Hazretleri’nin “Deme şu niçün şöyle / Yerindedir ol öyle / Bak sonuna, seyr eyle / Mevla görelim neyler / N’eylerse güzel eyler” dizelerini hatırlatan Toparlak, “15 eser vererek altın harflerle Erzurum’u tarih sayfasına nakşettiğini bu gün İngiltere’de Almanya’da Amerika’da onun ilmi hizmetleri devam etmektedir. Erzurum Üniversitelerinde de bu hizmetlerin verilmesi lazımdır.” ifadelerini kullandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası