Ege Postası
Geri

İduğ’dan 500 bin Euro’luk müjde: Bornovamıza hayırlı olsun!

Bornova Belediyesi Kasım Ayı Olağan Meclis Toplantısı’nın 1. Birleşimi Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ başkanlığında gerçekleşti. Başkan İduğ, "Yaptığımız yerel yönetimlerde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi projesiyle ilgili 500 bin Euro'luk bir Avrupa Birliği projesi sonuçlandı. Bornovamıza hayırlı olsun. Dışişleri Müdürlüğü'ndeki tüm ekiplere, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu, bu yıl aldığımız 2’nci proje" dedi.
İduğ’dan 500 bin Euro’luk müjde: Bornovamıza hayırlı olsun!
Haberler / Yerel Yönetimler
1 Kasım 2023 Çarşamba 20:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Bornova Belediyesi'nin Kasım ayı Olağan Meclis Toplantısı'nın birinci oturumu Bornova Belediyesi Meclis Salonu’nda yapıldı.

Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi Projesi ile ilgili 500 bin Euro'luk bir Avrupa Birliği projesinin sonuçlandığını açıkladı.

'BORNOVAMIZA HAYIRLI OLSUN'

Başkan İduğ, "Yerel yönetimden üniversite işbirliği içerisinde yaptığımız yerel yönetimlerde Sürdürülebilir Ulaşım ve Su Yönetimi Projesi ile ilgili 500 bin Euro'luk bir Avrupa Birliği projesi sonuçlandı. Bornova'mıza hayırlı olsun. Dışişleri Müdürlüğü'ndeki tüm ekiplere, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Bu, bu yıl aldığımız 2’nci proje. Bir tanesi ‘Yeşil Gelecek’ adı altında 110 bin Euro almıştık. Şimdi 500 bin Euro gelmiş oldu. Bakanlığımıza gidip bulun da sözleşmesini imzalayıp teslim alacağız. Diğeri de Birleşmiş Milletler'den konteyner ile ilgili bir 350 bin dolarlık yakın zamanda bir kaynak daha gelecek. Bornovamıza hayırlı olsun. Bu proje iklim açısından çok önemli bir çalışma olacak. Özellikle bu Çamdibi Havuzu’nun üzerindeki güneş enerji sistemleri ve minibüs satın alarak bu çalışmalardaki elektrikli araç konusundaki çalışmalar çok kıymetli" dedi.

'NE KAFETERYASI VAR MERAK EDİYORUZ'

AK Parti Grup Sözcüsü Sait Tatlı, Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi’nde bulunan 22 tane çay ocağı, tuvalet ve büfenin devredilmesiyle ilgili bir gündem maddesine dikkat çekti. Tatlı, “Ayrıca bir kafeterya ve bir açık alanın devriyle ilgili gündem maddesi var. Bunlarda bir sıkıntı görmüyoruz. Gündem maddesine toplu olarak geldiği için biz ret oyu verdik. Sonraki maddelere bakarsak, Çamdibi Gaziosmanpaşa Mahallesi’ndeki kafeteryaya dikkat çekmek istiyorum. Burada ne kafeteryası var, merak ediyoruz. Bizim bildiğimiz kadarıyla burada bir havuz var. Ayrıca belediye hizmet alanı olarak geçiyor. Bu kafeterya ne zaman yapıldı, nasıl yapıldı, ihalesi nasıl verildi,. Bütçesi nasıl ayrıldı? Bürokrat arkadaşlardan bilgi istedim ama sanırım yetiştiremediler, bilgi alamadık. Belediye hizmet alanı olarak geçiyor. Belediye hizmet alanına havuz yapıldı, eyvallah. Kafeterya yapılması ile ilgili bütçe ayrılmadı. Belediye hizmet alanı olan bir yeri kiraya veremeyiz. Eğer öyle ise belediye hizmet binasını da kiraya verelim” diye tepki gösterdi.

TAŞTAN: YASANIN MI DEĞİŞMESİ LAZIM, YOKSA BİZİM BAZI ŞEYLERİ DEĞİŞTİRMEMİZ Mİ LAZIM?

AK Partili Meclis Üyesi Fatih Taştan ise, “İZBAŞ’ın yapmış olduğu çalışma, doğru bir çalışmadır. Kendi ölçeğinde zarar ederse de doğru bir çalışmadır. Fakat kafeteryayı İZBAŞ’a kiraya verelim talebi var. Bu kafeterya ile ilgili komisyonun sorular sorması doğaldır. Bilmediğimiz bir şeyin neyine olumlu yanıt verelim? 10 kat imarlı bir yerde Belediyenin ayda 10 bin liraya bir çay ocağını kiraya vermesi akılcı bir şey değil. Yasanın mı değişmesi lazım yoksa bizim bazı şeyleri mi değiştirmemiz lazım?” diye sordu. 

'BORNOVA SPOR KULÜBÜ BAKIMINDAN ÇOK ZENGİN'

AK Parti Meclis Üyesi Mehmet Turu’nun amatör takımlara nakdi ve malzeme yardımı yapılmasının gündeme hızlı bir şekilde taşınması isteğine Başkan İduğ, "Bizde 54 tane takım var. Basketbolla ilgili takımlar var. Yüzme ile ilgili sporcular var. İnanılmaz bir şekilde yelpaze içerisinde spor kulübüne sahibiz. Bornova bu konuda çok zengin. Aynı zamanda İzmir'de oynanan amatör müsabakaların 9 bin müsabaka oynanır. Bunların yarısı Bornova'da oynanır. Cumartesi, pazar günü de olmak üzere tüm stadlardarki bakımlardan, mesaisinden, oradaki Bal ligindeki ambulansına kadar Bornova Belediyesi karşılıyor. Dolayısıyla biz tesis yapma konusunda zaten Bornova olarak bana göre İzmir'de öncü bir ilçeyiz. Malzeme yardımı konusunda çok büyük bir talep almıyorum" dedi.

'KULÜPLER GENELLİKLE PARA İSTİYOR'

Başkan İduğ, nakit konusunda dikkatli davrandığını söyleyerek, "Genellikle kulüpler para, nakit istiyorlar. Ben de nakit konusunda biraz daha dikkatli davranıyorum. Gerçekten de 2019, 2010 yılında da Bornova belediyesinde meclis üyesi olduğum dönemde Spor kulüp başkanıydım. O dönemde bunları çok yaşamış biriyim. İhtiyaçları olabildiğince karşılayan bir yapıdayız. İkincisi bu amatör sporcular ile ilgili bizim bir sağlık kulübü çalışmamız vardı. O da sonuçlandı. Önümüzdeki hafta basketbol salonunun olduğu yerde garajın karşısında bir sağlık kulübümüz oluşacak. Bu amatör oyuncuların sakatlıklarını iyileşmesini sağlayacak bir ekibimizde hizmet verecek. Spor Komisyonu kurmuştuk. Bu komisyon bu konuyu gündeme alsın. Vermekten yana bir sıkıntımız yok ama doğru kararların alınmasını isterim. Bu rakamlar küçük rakamlar değil sonuçta vatandaşlarımızın verdiği vergileri en doğru şekilde kullanmaya çalışıyoruz. İhtiyaç olan her yerde 4 değil 40 milyon verilir. Tesis yapılacaksa 400 milyon verilir hiç önemli değil. Komisyonumuz toplansın bir karar versin" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası