Ege Postası
Geri

İhsanoğlu Kosova'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirecek

İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 1- 3 Mayıs tarihleri arasında Kosova Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyarette bulunacak. Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin daveti üzerine gerçekleşecek ziyarette Genel Sekretere İİT'den...
İhsanoğlu Kosova'ya ilk resmi ziyareti gerçekleştirecek
Haberler / Dünya
1 Mayıs 2013 Çarşamba 17:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu 1- 3 Mayıs tarihleri arasında Kosova Cumhuriyeti'ne resmi bir ziyarette bulunacak. Kosova Başbakanı Haşim Thaçi'nin daveti üzerine gerçekleşecek ziyarette Genel Sekretere İİT'den bir heyet de eşlik edecek. Bu, İİT Genel Sektereri tarafından bağımsızlığını ilan ettiği 2008 senesinden bu yana Kosova'ya yapılacak ilk resmi ziyaret olacak.

İhsanoğlu, başkent Priştine'de Devlet Başkanı Atifete Jahjaga tarafından kabul edilecek. Genel Sekreter ayrıca, Meclis Başkanı Yakup Krasniqi, Başbakan Haşim Thaçi, Dışişleri Bakanı Enver Hoxhaj ve bir çok üst düzeyli yetkiliyle ikili görüşmelerde bulunarak, Teşkilat'ın Kosova Cumhuriyetine olan yakın ilgisi ve işbirliği olanakları ve bilhassa İİT üyesi ülkelerin tanıma sürecine yapacakları destek konularında fikir alışverişinde bulunacak. Bunun yanında Genel Sekreter Kosova Meclisi'nde de bir konuşma gerçekleştirecek.

İİT bağımsızlığını ilan ettiği ilk günden bu yana Kosova hükümetine büyük destek veriyor.. İhsanoğlu, 2008 yılında Kosova’nın bağımsızlığını ilan etmiş olmasını memnuniyetle karşılayan ilk liderlerden biriydi. İİT, hem Cibuti, hem de Kahire zirvelerinin ülkede demokrasinin geliştirilmesi ve üye ülkelerle Kosova arasındaki işbirliğinin artmasını memnuniyetle karşılayan kararlar almıştı. Öte yandan İİT, Kosova ile Sırbistan arasında geliştirilmekte olan diyaloga ve normalleşme sürecine de tam destek veriyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası