Ege Postası
Geri

İki bakan arasında kusur polemiği

Soma'da 300'den fazla işçinin hayatını kaybettiği maden faciası, AK Parti hükümetinde de "sorumluluk polemiğine" yol açtı.
İki bakan arasında kusur polemiği
Haberler / Politika
20 Mayıs 2014 Salı 17:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "madenlerde sorumluluk enerji bakanlığında" açıklamasını yaparken, Enerji Bakanı Taner Yıldız TBMM kürsüsünden yanıtladı.
 
Çalışma Bakanı Çelik, bugün Cumhuriyet gazetesinde yayınlanan açıklamasında, “Kimin ne kadar sorumlu olduğu konuşulabilir. Maden ocakları benimle ilgili değil. Madenler konusunda bizim bakanlığımızın görevi teftiş ile sınırlı. Ocaklar, ruhsatlar ve işleyiş ise tamamen Enerji Bakanlığı’na bağlı” ifadesini kullanmıştı.
 
BAŞBAKAN "FITRAT", YILDIZ "KUSUR" DEDİ
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, faciadan bir gün sonra gittiği Soma'da yaptığı açıklamada, maden kazalarının "işin fıtratında olduğu" mesajını vermişti. Başbakan, "Arkadaşlar yani biz bir defa bu tür ocaklarında, kömür ocaklarında bu olanları, lütfen buralarda bu olaylar hiç olmaz diye yorumlamayalım. Bunlar olağan şeylerdir. Literatürde iş kazası denilen bir olay vardır. Bunun yapısında fıtratında bunlar var. hiç kaza olmayacak diye bir şey yok. Tabi işin boyutunun bu kadar fazla olması bizi derinden yaralamıştır" demişti.
 
Enerji Bakanı Yıldız ise TBMM kürsüsünden bugün yaptığı konuşmada, olayın bir "doğal afet" olmadığını, dolayısıyla da ortada "bir kusur bulunduğunu" söyledi. Yıldız şöyle dedi;
"Eğer bir afet doğal afet değilse orada bir kusur vardır. Eğer oradaki afet bir doğal afetse oradaki kusur tartışılır. Ama buradaki kusur kesinlikle tartışılmaz. Burada insani siyasi idari adli hukuki teknik denetimler açısından bu konunun irdelenmesi lazım. Bu saydığım konuların her birinin enine boyuna irdeleneceğinden hiçbirinizin şüphesi olmasın."
(Hürriyet)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası