Ege Postası
Geri

CHP li vekil: Timsah gözyaşları önergesi!

AKP'li 79 milletvekili, 20 gün önce reddettikleri Soma önergesini bu kez 'Kabul edilsin' diyerek verdi. Reddedilen önergenin sahibi CHP'li Özel 'Bu bir timsah önergesi' dedi.
CHP li vekil: Timsah gözyaşları önergesi!
Haberler / Politika
18 Mayıs 2014 Pazar 11:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA- AKP'li 79 milletvekili, 20 gün önce reddettikleri Soma önergesini bu kez ''Kabul edilsin'' diyerek TBMM'ye verdi. 79 vekil arasında CHP'nin aynı konudaki önergesinin reddedilmesi için TBMM'de konuşan ve Soma'daki madenleri kaza öncesi ''Dünyaya örnek gösteren'' AKP Manisa milletvekili Muzaffer Yurttaş da bulunuyor.
 
AKP Manisa milletvekili Recai Berber ile AKP Aksaray milletvekili Ali Rıza Alaboyun, Soma kazası konusunda iki ayrı araştırma önergesi hazırlayarak TBMM'ye sundular. 15 ve 16 Mayıs tarihini taşıyan iki ayrı önergenin birinde 29, diğerinde ise 50 AKP'linin imzası bulunuyor.
Önergelerde 13 Mayıs 2014'de Soma'da meydana gelen kazanın nedenlerinin detaylı bir şekilde araştırılması istendi. Önergelerde, ''Kazanın meydana geldiği maden ocağı, 2014 yılı Mart ayında denetlenmiş ve mevzuata aykırı bir durum olmadığı ifade edilmiş, ancak elim kaza meydana gelmiştir. Kazanın tüm boyutlarıyla araştırılıp, aydınlatılması büyük önem taşımaktadır'' denildi.
 
TİMSAH GÖZYAŞLARI
Soma'daki madenlerin araştırılması ve kaza riskine karşı önlem alınması için önerge veren ve bu önergesi 29 Nisan 2014 günü reddedilen CHP Manisa milletvekili Özgür Özel ise AKP'nin girişimini ''Timsah önergesi'' olarak niteledi. 
 
Özel,''Meclis'te timsah gözyaşları dökülecek. Bizim önergemizi gündem değiştirme diye yorumlayanlar, şimdi aynı konuda kendileri önerge veriyor. 20 gün önce feryadımıza kulak vermediler ve bu feryadı ancak ölen yüzlerce canın ardından duyabildiler'' dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası