Ege Postası
Geri

İki doğum günü iki dram

Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren işçilerden 26 yaşındaki İbrahim Duman'ın mezarını, ilk doğum gününü kutlayamadığı oğlu İsmail ile eşi Semra Duman ziyaret etti. Eşiyle bebeklerinin birinci doğum gününü kutlamak için hazırlık yaparken facianın meydana geldiğini söyleyen Semra Duman'ın feryadı yürekleri dağladı. Diğer kurbanlardan Kadir Yıldırım’ın 32’nci yaş günü ise mezarı başında kutlandı.
İki doğum günü iki dram
Haberler / 3. Sayfa
21 Mayıs 2014 Çarşamba 11:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Maden şehidi İbrahim Duman'ın aynı kaderi paylaştığı madenci arkadaşlarıyla toprağa verildiği ilçe merkezindeki Madenci Şehitliği'ndeki kabrine bugün eşi Semra Duman, bebeği İsmail ile ziyarete geldi. Henüz 1 yaşına giren yavrusunu mezarın üzerine oturtan Semra Duman, "Hani baban nerede anneciği? Nereye gitti baban anne? Bıraktı gitti bizi. Yaktılar canımızı. Doyamadım sana" feryadı çevredekileri de ağlattı.

"MAAŞINI ALSAYDI, OĞLUNA KIYAFET ALACAKTI"
30 Mayıs'ta yani 10 gün sonra küçük bebekleri İsmail'in doğum gününü kutlamak için eşiyle hazırlık yaptıklarını belirten Semra Duman, şunları söyledi:
 
"Eşim çok özenmişti. Doğum günü için alacağımız kıyafetlerini bile beğenmiştik. Maaşı yatınca o kıyafetleri alacaktık oğlumuza. Ailece oğlumuzun ilk yaş gününü kutlayacaktık. Ama oğlunu bana bıraktı gitti. Kuzum benim, aşkım benim. Dayanamıyorum. Çok sevdim ben seni. Sana doyamadım."
 
İki yıl önce evlendiği eşi İbrahim Duman'ın, son günlerde madenin içinin çok sıcak olduğunu söylediğini ifade eden Semra Duman, "Yaktılar adamlarımızı" diye konuştu.
 
MEZARI BAŞINDA DOĞUM GÜNÜ
Maden faciasında yaşamını yitiren Kader Yıldırım'ın 32'nci yaşı, yakınları tarafından mezarı başında pasta kesilerek kutlandı. Kutlama sırasında duygusal anlar yaşandı.

Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait kömür ocağındaki faciada yaşamını yitiren 301 kişi arasında yer alan Kader Yıldırım'ın bugün doğum günüydü. Çocukları 3 yaşındaki Eda ve 8 yaşındaki Onur,Türkiye'yi yasa boğan faciada kaybettikleri babalarını doğum gününü mezarı başında pasta keserek kutlamak istedi. Daha çok taze olan acılarını yüreğine gömen Nevzat Yıldırım ve eşi Elmas Yıldırım, torunlarının bu isteğini kabul etti. Yıldırım çifti, iki torunu ve diğer yakınlarıyla bugün oğullarının 42 madenci arkadaşıyla birlikte toprağa verildiği Soma İlçe Mezarlığı'ndaki Madenci Şehitliği'ne geldi. Uğur böceği şeklindeki doğum günü pastasını çocuklarından Onur keserken, duygusal anlar yaşandı. Genç yaşta hayata veda eden madencinin yakınları ve çevredekiler gözyaşlarını tutamadı. 

Pastanın kesilmesinin ardından Onur, mezara babası için kendi el yazısıyla aynı kağıda yazdığı mektup ve şiiri bıraktı. Onur, "Ben babamın paşa oğluyum" diye son verdiği mektubunda şu ifadelere yer verdi:

"Herkes seni çok seviyor ama ben seni daha da çok seviyorum. Ben ve Kerem (kuzeni) seni o kadar seviyoruz ki. Başın sağ olsun. Senin için şiir yazdım. Şimdi başka bir kalem alacağım. Sen orada rahat mısı? Benim şiirlerimi beğenirsin umarım. Çok iyi birisin. Seni çok seviyorum. Senin mezarını çok sulayacağım. Ömür boyu seni özleyeceğim. Ne kadar iyi birisin. İstanbul'dan, Ankara'dan gelenler var. Başın sağ olsun. Seni herkes çok seviyor. Herkes senin mezarında toplandı ve yasin okudular. Ömür boyu yanındayım. Sana iyi günler." 

Onur'un şiiri ise şöyle:

"Çok çektim çileyi / Düşünmedim bir şeyi / Harman ettim halimi / Hayallerimden çektim dileği / Niceleri demiş deyip bu dünyadan geçti / Nihayet ömrü bitti / Hoca geliyor kefeni giydi / İkinci hayıra kimi şehri geçti."

Baba Nevzat Yıldırım, 11 yıldır madende çalışan oğlu Kader'in acısını yaşadıklarını belirterek, "Ancak, babalarını kaybeden torunlarımın bu istediğini de kıramadık" dedi.


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası