Ege Postası
Geri

İki tesis için kritik ÇED virajı: Halk ne diyecek'

Hükümetin İzmir'deki önemli yatırımlarından Bayraklı Entegre Sağlık Kampüsü ve Çiğli A.O.S.B.'de hayata geçirilmesi planlanan AVM halkın kantarına çıkacak. Bayraklı ve Çiğli'yi yakından ilgilendiren, valilik onayı alan iki kritik yatırımda ÇED için son sözü halk söyleyecek. İki tesis için kritik ÇED virajı
İki tesis için kritik ÇED virajı: Halk ne diyecek'
Haberler / İzmir
17 Ağustos 2016 Çarşamba 10:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Kentteki sağlık hizmetleri ve ekonomik ile ticari faaliyetleri yakından ilgilendiren iki önemli yatırım için beklenen ÇED duyurusu geldi. Kamuoyunun dikkatine sunulacak iki proje için önümüzdeki haftalarda iki ayrı halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

İKİ ÖNEMLİ YATIRIM HALKIN ONAYINA SUNULACAK

Balçova Agora'nın yatırımcı kuruluşu Odak İnşaat'ın Çiğli Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde hayata geçirmeyi planladığı yeni AVM projesi ile Sağlık Bakanlığı tarafından ihale edilen, Gama-Türkerler ortaklığında yapımına başlanan Bayraklı Şehir Hastanesi olarak da bilinen Entegre Sağlık Kampüsü için ÇED süreci resmen başladı. İki tesisin nihai ÇED onayı öncesinde düzenlenecek halkın katılım toplantıları için yer ve tarihleri de belli oldu. Çiğli'deki Organize Sanayi Bölgesi'nde yapılacak AVM, 1 Eylül 2016 Perşembe günü saat: 14.00’de İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü Atatürk Toplantı Salonu'nda halkın görüş, öneri ve eleştirilerine sunulacak. Bayraklı'daki sağlık kampüsü içinse 25 Ağustos 2016 Perşembe günü saat: 14.00’de Bayraklı'daki Laka Köy Kahvesi'nde toplantı yapılacak.

DEV SAĞLIK KAMPÜSÜ GÜNDE 12 BİN VATANDAŞA HİZMET VERECEK

Toplam 622 bin metrekarelik alan üzerine inşa edilecek 2 bin 60 yatak kapasiteli olması beklenen tesisin yatırım ömrünün 3 yıl, işletme ömrünün ise 25 yıl olması planlanıyor. Personeli bakanlık tarafından atanacak, işletmesi ise kamu-özel ortaklığında yürütülecek proje kapsamında sağlık kampüsü, ana hastane, fizik tedavi ve rehabilitasyon ile yüksek güvenlikli adli hastane inşa edilecek. Toplam 3 ayrı hastane içeren ve enerji ihtiyacını kendi bünyesindeki elektrik üretim tesisinden karşılayacak entegre sağlık kampüsü, 1475 sağlık personeliyle günde yaklaşık 12 bin hastaya hizmet verecek.

ORGANİZE SANAYİ'YE 3 KATLI MEGA AVM

Çiğli'de Organize Sanayi girişinde toplam 141 bin metrelik alana inşa edilecek 3 katlı dev alışveriş merkezinde yaklaşık bin 700 araçlık da otopark yapılacak. Aylık 600 bin ziyaretçiye hizmet vermesi planlanan tesisin bünyesinde 2 bine yakın personel istihdam edilerek ekonomiye katkı sağlanması hedefleniyor. 76 bin metrekarelik kısmı AVM kullanımına ayrılan projede 180 mağaza, 28 restoran 8 adet sinema salonu, tekno market ve süper markete yer verildi. Projenin 3 yılda tamamlanarak hizmete açılması beklenirken, tesisin tasarımında yurt dışındaki mimari örneklerden esinlenen firmanın Balçova'da yer alan ilk yatırımı Agora AVM'nin ismini bu projeye de vereceği öğrenildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası