Ege Postası
Geri

İki yeni CHP'li milletvekilinden İzmirlilere teşekkür

İZMİR'de CHP'nin 7 Haziran seçimlerinde TBMM'ye gönderdiği 12 milletvekiline 1 Kasım seçimlerinde iki yeni isim daha eklendi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararıyla önceki seçimlerde adaylığı düşürülen Atilla Sertel bu kez milletvekili seçilmeyi başarırken, 7 Haziran'da 7. sırada üzülen Murat Bakan da bu kez milletvekili onayını rahat aldı. Sertel ve Bakan İzmirlilere oy ve milletvekili sayısının artmasını sağlayan destekleri için teşekkür etti.
İki yeni CHP'li milletvekilinden İzmirlilere teşekkür
Haberler / Politika
2 Kasım 2015 Pazartesi 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP 1 Kasım seçimlerinde 7 Haziran seçimlerine göre milletekili sayısını iki arttırdı. Birinci bölgede 7. sıra adayı Murat Bakan ile ikinci bölgede 6. sıra adayı Atilla Sertel CHP'nin yeni milletvekilleri oldu. 7 Haziran seçimlerinde şikayet üzerine YSK kararıyla altıncı sıra adaylığı düşürülen İzmir Gazeteciler Cemiyeti eski Başkanı Atilla Sertel bu kez TBMM onayını aldı. Sertel seçim sonrası yaptığı açıklamada, geçen seçime göre milletvekili sayısının artmasını sağlayan İzmirlilere ve parti örgütüne teşekkür etti.



Sertel, "İzmir'de partimizi açık ara birnci parti yaptığı ve milletvekili sayımızı artırdığı için tüm halkımıza teşekkürlerimi iletiyorum. Emek harcayan partililerimize, CHP örgütlerine çalışmalarından ve çabalarından dolayı müteşekkirim. Sayın Genel Başkanım Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Kasım seçimleri öncesi 6'ncı sıradan aday olduğumda bana 'Bir fazla vekil çıkarmamızı istiyorum' dediğinde 'Emriniz başım üstüne. Gereğini yapacağız' demiştim. Seçim sürecinde ben ve arkadaşlarım yoğun bir çalışma temposuyla her iki bölgede birer milletvekili artışına katkımızı koyduk ve görevimizi yerine getirdik sanırım. Dileğimiz gelecekte Cumhuriyet Halk Partisi'ni tek başına iktidar olarak görmek. Bunun için canla başla çalışacağız" dedi.



İzmir 1. bölgeden 7. sırada milletvekili seçilen, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi eski üyesi olan Avukat Murat Bakan ise İzmir'deki her CHP'li gibi buruk sevinç yaşadığını söyledi. İzmir'in farkını bir kez daha ortaya koyduğunu belirten Bakan, "Özgürlük ve demokrasinin beşiği olan İzmir gerekeni yaptı. Oyumuzu arttırdıkları için çok teşekkür ediyorum. Ancak, Türkiye genelinde oy oranları bizi mutlu etmedi. AKP oyunu arttırdı. TBMM'de anamuhalefet görevini yürüteceğiz" dedi. 




CHP'li Purçu: "Roman vatandaşlarımızın tekrar sesi kulağı olacağım için mutluyum"

CUMHURİYET Halk Partisi'nden (CHP) 1 Kasım'daki genel seçimde yeniden milletvekili seçilen Özcan Purçu, Romanlar'ı mecliste temsil etmeye devam edeceği için mutlu olduğunu ancak, ülke genelindeki sonuçlar nedeniyle ise buruk olduğunu söyledi.

CHP'nin İzmir 1. Bölge beşinci sıradan aday gösterdiği Özcan Purçu, TBMM'ye girmeyi başardı. Partisinin 1 Kasım'daki seçimlerde oyunu artırırak yedinci milletvekili de meclise soktuğuna dikkati çeken Purçu, "Cumhuriyet Halk Partisi olarak imkansızlıklar içinde yürütülen seçim dönemi çalışmalarında arkasında her türlü devlet imkanına sahip AK Parti'ye karşı yüzde 25'lik oy potansiyelimizi koruyarak başarılı olduğumuza inanıyorum. Beş aylık bir djnemin ardından tekrar mecliste Roman vatandaşlarımızın sesi kulağı olacağım için mutluyum. Ancak, İzmir'in bu seçimlerde gereğini ve görevini yaparken, ülke genelinde alınan seçim sonuçları burukluk yaşamama neden oldu" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası