Ege Postası
Geri

İkiçeşmelik'te 'adrese teslim' ceza tepkisi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin geçtiğimiz yıl yenileme çalışmalarına başladığı İkiçeşmelik Yokuşu olarak da bilinen Eşrefpaşa Caddesi'nde zabıta ekiplerinin son günlerdeki denetimleri esnafa saç baş yoldurttu. 25 yıldır mobilyacılık yapan iş yeri sahibi Hıdır Alptekin, AK Parti Konak İlçe Yöneticisi olduğundan ötürü belediye ekiplerinin siyasi baskısına uğradığını ve kendisine haksız ceza yazıldığını savunarak yaşadıklarına isyan etti. İkiçeşmelik esnafı isyan etti
İkiçeşmelik'te 'adrese teslim' ceza tepkisi!
Haberler / İzmir
2 Mart 2016 Çarşamba 14:17
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Geçtiğimiz yıl yapılan cephe yenileme çalışmaları ve yol yenileme faaliyetlerinin ardından vatandaşların kullanımına sunulan İkiçeşmelik Yokuşu esnafında belediye ile esnaf bir kez daha karşı karşıya geldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin son günlerde kaldırım işgallerinin önüne geçmek amacıyla yürüttüğü denetimler esnafı olumsuz etkilerken, kimi işyeri sahipleri de duruma tepki gösterdi.
 
"MESELE İŞGAL DEĞİL, ART NİYET!"
Uzun yıllar yaşanan kaldırım işgalleri ve metruk haldeki binaların yarattığı sıkıntılarla boğuşan İkiçeşmelik bölgesinde spotçular ve mobilyacıların gibi iş yerlerinin yoğunlukta olduğu Eşrefpaşa Caddesi'nde yaşanan işgal krizi bitmek bilmiyor. Kendisine ait Hıdır Spot adlı mağazada mobilya ve halı satarak geçimini sağlayan Hıdır Alptekin, dün denetime çıkan İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı zabıta ekiplerinin kestiği cezalar sonrasında şoka uğrarken, yaşadıklarına isyan etti. "Her şeyim tam, vergilerimi ödüyorum, tüm evraklarım mevcut ve yasal olarak çalışıyorum" diyerek dün gündüz saatlerinde başına gelen olayları aktaran Alptekin, "Yolda yürüyen iki belediye zabıtası, özellikle beni bulmuş gibi gelip iş yerime ceza yazdılar. Elbette kaldırımlarda işgal bitsin, vatandaşlar rahat etsin, ama benim karşılaştığım standart bir uygulama ya da genel bir denetleme değildi. Özellikle bana yönelik olarak düzenlenen bu operasyon nedeniyle 210 lira ceza ile karşılaştım. Burada tamamen bir art niyet söz konusu. Yıllardır tüm kurallara uymama ve özenli olmama rağmen, müşterilerime ürün çıkartırken önce gelip işyerinin fotoğrafını çektiler sonra da beni tehdit ederek işgal cezasını yazıp gittiler. Bir ay önce de yine benzer şekilde araca ürün yüklerken bir ceza ile karşılaştık. Üstelik hiçbir uyarıda bulunmaksızın anında ceza kesildi" dedi.
 


"SİYASİ BASKI VAR, AK PARTİ'LİYİM DİYE ÜST ÜSTE CEZA YAZIYORLAR"
Ticari itibarının zedelendiğini ve müşterilerinin önünde rencide edildiğini, görevli memurlar hakkında şikayette bulunacağını söyleyen Alptekin, "Cezayı yazmakla kalmadılar, üstüne "Kime giderseniz gidin, istediğinizi arayın" diyerek de beni açıkça tehdit ettiler. Yapılan bu haksızlığa itiraz edince bir süre sözlü tartışma yaşadık. Adamına göre uygulama yapılıyor. Benim tüm iyi niyetime rağmen, kurallara son derece saygılı olmama karşın, bana yapılan bu uygulama adaletsizliktir, eşitliğe aykırıdır. Kimliğimi istediler, vermeme rağmen 105 liralık işgal cezasına ek olarak bir 105 lira da kimliğimi göstermediğim gerekçesiyle ceza yazdılar. Şikayette bulunacağım. Belirlenen işgal sınırının dışına çıkmadım ancak, AK Parti Konak İlçe Yöneticisi olduğumdan ötürü, tamamen siyasi sebeplerle, özellikle bana ceza yazılmaktadır. Zabıta bizim gibi yasal iş yapan esnaf ile uğraşacağına önce sokaklardaki kayıt dışı ekonomiyi durdursun ve işportaya son versin" sözleri ile tepkisini dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası