Ege Postası
Geri

Erken bahara hızlı veda

Meteoroloji mevsim normallerinin 10-15 derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak azalacağı ve yağışla birlikte hafta sonuna kadar mevsim normallerine ineceğini açıkladı.
Erken bahara hızlı veda
Haberler / İzmir
1 Mart 2016 Salı 15:51
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EGE POSTASI- HABER SERVİSİ- Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, yarından itibaren yurdun Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisine gireceği, Ege'de de de Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu ve Batı Karadeniz’in batısıyla birlikte yağış görüleceği belirtildi. 

Yağışların; yarın akşam saatlerinde İİzmir’in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacağının tahmin edildiği açıklama şöyle:

"Kuzey Afrika üzerinden kuvvetli güneyli rüzgarlarla birlikte bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın (Çarşamba) Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (hava kalitesinin azalma, görüşe mesafesinde düşme vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. 03.03.2016 Perşembe günü; İç Ege'nin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor."

METEOROLOJİ UYARDI
Meteoroloji yetkilileri yaklaşık iki haftadır mevsim normallerinin üzerinde giden hava sıcaklıkları konusunda İzmirlileri uyardı. Yarından itibarın kıyı Ege'ye yağmur gelirken, sıcaklıklar da düşecek. İzmir'de hava sıcaklığı yarın 18 dereceye gerilerken yağmuru beraberinde getirecek. Perşembe de sıcaklık 18 derece ancak hava güneşli. Cuma ise sıcaklık yağmurla birlikte 16'ya kadar düşecek. 



Bölgemiz yarın (Çarşamba); Bölge genelinin sağanak, iç kesimlerinin gökgürültülü sağanak yağışlı geçeceği, yağışların akşam saatlerinde ve gece İzmir' in, Balıkesir'in, Manisa'nın ve Aydın' ın doğusunda yerel olarak kuvvetli olacağı; bölgemizde mevsim normallerinin 8 ila 12°C üzerinde seyreden hava sıcaklığının yarın yağışla birlikte, hafta sonuna kadar azalacağı ve mevsim normalleri civarına ineceği;

(03.03.2016) Perşembe günü; bölge genelinin parçalı çok bulutlu, yerel olarak hafif sağanak yağışlı geçeceği;

(04.03.2016) Cuma günü; bölgemizin yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin edilmektedir. Bölge genelinde aralıklarla görülecek sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışların (05.03.2016) Cumartesi ilk saatlerde bölgemizi terk edeceği ve hava sıcaklıklarının tekrar artmaya başlayacağı beklenmektedir.




KORDON'DA BAHAR
Öte yandan İzmir'de hava sıcaklığı 24 dereceye yükselince ceketler çıkarıldı, tişörtler giyildi. Çoğu üniversite öğrencisi olan gençler, Kordon'da yeşilliklere uzanarak sınav öncesi enerji depoladı. 

İzmir'de 1 Mart'ta hava sıcaklığı 24 dereceye çıkınca "Bu güzel havanın tadı Kordon'da çıkar" diyenler, yeşilliklerin üzerinde güneşlendi. Çoğu üniversite öğrencisi olan gençler kısa kollu tişörtleriyle yeşilliklere uzandı, vize öncesi enerji depoladı. İzmirli olmayan üniversite son sınıf öğrencileri, kentten ayrılacak olmanın hüznünü yaşarken kentte çok güzel anılar biriktirdiklerini söyledi. Güzel havayı fırsat bilen kuruyemiş satıcısı "Çiğdem var" diyerek, gençlerin arasında dolaşırken falcı kadınlar da "Bakayım falına" diyerek, genç kızların yanına yaklaştı. Kimi deniz kenarında güneşin doğru açısını ayarlayarak, selfie çekti, kimi kuşları yemledi. Kordon'un yeni modası elektrikli scooter'lar güzel havada ilgi görürken vapurun sesine pedallar eşlik etti. 


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası