Ege Postası
Geri

Yunan Konsolosluğu'nda restorasyon

İzmir'de, Birinci Kordon'da bulunan Yunan Konsolosluğu'nun tarihi binasının restorasyonu sürüyor.
Yunan Konsolosluğu'nda restorasyon
Haberler / İzmir
1 Mart 2016 Salı 11:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yunanistan'da ekonomik krizin yaşandığı 2012 yılında, yurt dışında sahip olunan ve Yunan medyası tarafından, satılacak 30 gayrimenkul arasında gösterilen Birinci Kordon'da, Atatürk Caddesi üzerindeki tarihi konsolosluk binasının restorasyonu için, Aleksis Çipras'ın başında olduğu Yunan hükümeti tarafından kaynak sağlandı. Bu kaynakla birlikte binanın restorasyonu için çalışmalar başladı. 19'uncu Yüzyıl sonunda yapılan tarihi konsolosluk binasının içinde temelden güçlendirme başta olmak üzere, aslına uygun olarak süren restorasyon çalışmaları, yapının dış cephesinde yoğunlaştı.


İzmirler, beton yığınına dönen Birinci Kordon'da tarihi yapıların parmakla sayılacak kadar az olduğuna dikkat çekip, "Yunan konsolosluğu bu tarihi binalardan biri. Başbakan Çipras'ın değerine sahip çıkıp, bu ekonomik krizde tarihi konsolusluk binasına bütçe ayırması Yunan medyasında da yer almıştı" dedi. 

Bina restorasyonunun 2016 yılı içinde tamamlanması bekleniyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası