Ege Postası
Geri

İkinci evi olana vergi mi geliyor?

Merkez Bankası’nın enflasyon raporunda yer alan detay ev sahiplerinin canını sıktı. ‘İkinci evi olana vergi mi geliyor?” sorusu özellikle ev sahipleri tarafından sorgulanmaya başlandı. . Öte yandan kiradan geçinenlere de, şirket alternatifi talep etti.
İkinci evi olana vergi mi geliyor?
Haberler / Ekonomi
14 Şubat 2024 Çarşamba 14:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Birden fazla konut sahibi olanlar kademeli ilave vergi ödeyecek. Konut sektöründe yeni düzenlemelerle birlikte, birden fazla evi olanlar için vergi düzenlemesi gelecek. İkinci evi olanlar daha yüksek oranda vergi ödeyecek. Merkez Bankası, birden fazla konuta olanlara ilave vergi hazırlığına başladı. Öte yandan kiradan geçinenlere de şirket alternatifi talep etti.

Merkez Bankası aynı zaman ikinci ev alacaklara kredilerin, hane halkının konut sayısına göre bir faizle verilmesi gibi düzenlemeler de önerdi.

Diğer bir öneri olarak da dar gelirlilerin kiradan kurtulmaları için çeşitli ülkelerde uygulanan modellerin Türkiye’ye getirilmesini de enflasyon raporunda sunuldu. Öte yandan Merkez Bankası, kamunun yanı sıra özel sektörün de kiralanmak amacıyla konut inşa etmesi gerektiğini vurguladı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası