Ege Postası
Geri

İkizköylü kadın kesilen çam ağacına sarılarak ağladı!

Akbelen Ormanı’na açılmak istenen maden sahasına karşı direnen köylüler ağaçların kesildiği sahaya girmek isterken jandarma biber gazı sıktı. İkizköylü Nejla Işık, kesilen çam ağacına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. “Dört senedir korudum seni çocuklarıma kalacak dedim 4 senedir neydi suçumuz? Bu kesimi durdurun ne olur” dedi.
İkizköylü kadın kesilen çam ağacına sarılarak ağladı!
Haberler / Güncel
26 Temmuz 2023 Çarşamba 21:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Muğla İkizköy’deki kömür maden sahasının genişletilmesi çalışmalarına karşı vatandaşların iki yıldır sürdürdükleri doğa nöbeti devam ediyor. Bölgeye siyasi partilerden milletvekilleri ve doğa savunucuları da gitti.

Köylüler, ağaçlara sarılarak kesilmelerini önlemek istedi. Jandarma ağaçlara sarılan vatandaşlara müdahale etti. Avukat İsmail Hakkı Atal ve diğer çevreciler zor kullanılarak ağaçların yanından alınmak istendi.

Avukat Atal, bir ağaca sarılırken; “Anayasanın 169. maddesi, bize bu ormanı koruma görevi veriyor. Herkese emrediyor. Limak’a da emrediyor. Orman Genel Müdürü’ne de emrediyor. Orman Bakanı’na da emrediyor. Vali’ye de emrediyor. Kaymakama da emrediyor. Diyor ki, ‘Devlet ormanları hiçbir şekilde eksiltilemez.’ Burası bir devlet ormanıdır. Orman zarar görürde, yerine dikilir. Bunlar ormanı yok ediyor” dedi.

Bir kadın, "Evlatlarımıza kıydınız yazıklar olsun. Nerede benim doğam, nerede benim evlatlarım? Yetişin arkadaşlar neredesiniz?" diyerek ağıt yaktı. Bir köylü kadının da jandarmaya "Sen kimin için buradasın. Bizim için buradasın oğlum. Biz çamlarımızı vermeyeceğiz” dedi.

Öte yandan ağaçların kesildiği sahaya girmek isteyen köylülere jandarma biber gaz sıktı.

SARILARAK AĞLADI

İkizköylü Nejla Işık kesilen çam ağacına sarılarak gözyaşlarını tutamadı. Ağaç kesiminin evinin yakınlarına kadar ilerlediği Nejla Işık sarıldığı ağaca, “4 senedir korudum seni, çocuklarıma kalacak dedim. Neydi suçumuz? Bu kesimi durdurun ne olur” dedi.

TOMA VE BİBER GAZIYLA MÜDAHALE EDİLDİ

Jandarma ve polis nöbet çadırların olduğu yere TOMA ile müdahale etti. Vatandaşlara gaz sıkıldı.

 AĞAÇLAR İÇİN DİRENEN YAŞLI KADINDAN JANDARMAYA: “YAPMA OĞLUM”

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında YK Enerji A.Ş. tarafından, kömür sahasını genişletmek için kesilmek istenen 750 dönümlük asırlık çam ormanında bölge halkının mücadelesi sürüyor. Kesimin üçüncü gününde sabahın erken saatlerinde alana giren köylüler ve direnişçiler yol keserek ve ağaçlara sarılarak kesimi engellemeye çalıştı.

"AKBELEN’E KOŞUN, AKIN BURAYA"

Bu sırada bir jandarma personeline seslenen bölge halkından Aytaç Yakar, "Sen vatanını koruyacaksın, sen vatan haini misin, değilsin. Sen bizim için buradasın. Söyle oğlum kimin için buradasın? Biz burada 3 gündür çamlarımızı vermeyeceğiz diyorsak, çaba gösteriyorsak bunlara kıyan eller kırılsın. Yapma oğlum, ne olursun. Nasıl kıydınız, yazıklar olsun" dedi.

İkizköy Çevre Komitesi’nde Nejla Işık ise vatandaşları Akbelen’e çağırdı. Işık, "Akbelen'de 3 gündür kıyım var. Biber gazından sesimiz çıkmıyor. Şimdi Muğla geneli oradan buradan basın açıklaması değil bizzat nöbet alanımıza gelerek burada insan zinciri oluşturarak büyük bir kamuoyu oluşturarak bu kesimi engelleyebiliriz. İkizköy Çevre Komitesi olarak herkese yalvarıyorum, Akbelen’e koşun, akın buraya. Burada birlikte olursak bunu durdururuz" ifadelerini kullandı.

(ANKA)

 

Akbelen'de coplu, biber gazlı müdahale: İzmirli vekil oturma eylemi başlattı
 

 

 

Tarkan'dan Akbelen açıklaması: Doyun, doğayı rahat bırakın artık

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası