Ege Postası
Geri

İlçe Başkanı Türkbay'ın yönetmeliğe aykırı ataması tepki çekti... Yıldır’dan ‘yetki’ çıkışı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay’ın CHP Meclis Grup Sözcüsü görevine herhangi bir gerekçe belirtmeksizin grup kararı alınmadan ve oylama yapılmadan Can Ersoy’u ataması tepki çekti. Ayrıca atama kararının haberleştirilmesi ise tepkilerin dozunu artırdı. İlçe Başkanı Türkbay’ın yönetmeliğe aykırı atama yapmasına Karabağlar Belediyesi CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır tepki gösterdi.
İlçe Başkanı Türkbay'ın yönetmeliğe aykırı ataması tepki çekti... Yıldır’dan ‘yetki’ çıkışı
Haberler / Yerel Politika
2 Eylül 2020 Çarşamba 12:08
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay,  Eylül ayı meclis oturumu öncesinde yapılan CHP Grup Toplantısında Grup Sözcülüğü görevlerini yürüten Zafer Levent Yıldır’ın yerine Grup Sözcüsü olarak Can Ersoy’u atadı. 

Grup kararı olmaksızın yönetmeliğe aykırı olarak yapılan atama büyük tepki toplarken atamanın henüz açıklama dahi yapılmadan haber sitelerine servis edilmesi de tepeden inme bir görevlendirme şeklinde yorumlandı.

Yapılan etik dışı atama ile ilgili yazılı açıkalama yapan CHP Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır, yapılan atamanın yönetmelikte yer alan kurallarla çeliştiğini belirterek, “İlçe Başkanının ‘ivedi durumlar haricinde’ Grup Sözcüsü belirleme ya da atama yetkisi yoktur” ifadelerini kullandı.

SÖZCÜLÜK GÖREVİ İVEDİ DURUMLARDA VERİLİR

Bir internet haber sitesinde ‘Karabağlar Belediye Meclisi CHP sıralarında flaş değişim” başlığıyla yer alan haberin konusunun anlaşılması için ‘Belediye ve İl Genel Meclis Grupları Çalışma Yönetmeliği’nde geçen ‘Görev ve Yetki’ başlıklı maddenin bilinmesi gerektiğinin altını çizen Yıldır, yetkilendirme maddesini şöyle açıkladı;

“Grup Başkanları, üyesi oldukları meclislerde grupların doğal sözcüsüdür. Üye olmamaları ya da bulunmamaları durumunda sözcülüğü başkanvekili yapar. İvedi durumlarda, belli konular için başkan bir üyeye sözcülük görevi verebilir. Grup Başkanvekili belediye meclis grubu tarafından seçilir ve yönetmelikte de belirtildiği gibi Grup Başkanvekili aynı zamanda grubun sözcülüğünü de yapar. Ben de son seçimden bu yana, grubumuzda yapılan seçim doğrultusunda, Grup Başkanvekilliği ve aynı zamanda sözcülük görevini yürütmekteyim.”

İLÇE BAŞKANININ ATAMA YETKİSİ YOKTUR

Yıldır, sözcünün atama usulüyle değil, meclis grubu tarafından seçim yoluyla belirlenmiş olması gerektiğinin altını çizdi ve “Sayın İlçe Başkanımız, 1 Eylül 2020 günü yapılan grup toplantısında herhangi bir gerekçe göstermeden Grup Başkanvekili’nin yanı sıra bir de sözcü bulundurmaya karar verdiğini açıklamıştır. Bu durumda sorun nedi? Öncelikle İlçe Başkanının ‘ivedi durumlar haricinde’ grup sözcüsü belirleme ya da atama yetkisi yoktur. Ayrıca, ivedi durumlardan anlaşılması gereken, acil ve belirli bir konu dahilinde İlçe Başkanının yetkili kılınmasıdır. 1 Eylül 2020 meclis gündemimiz Karabağlar Belediyesi internet sayfasından görülebilir. Bu meclis gündemi içinde Sayın İlçe Başkanımızın ne tür bir aciliyet ve belirli bir konu saptadığı anlaşılamamıştır. Bu nedenlerle, Sayın İlçe Başkanımız Cumhuriyet Halk Partisi Karabağlar Belediye Meclisi meclis grubunun iradesini yok saymış ve açıkça parti yönetmeliğine aykırı davranmıştır. Eminim İlçe Başkanımız yanlışının en kısa zamanda farkında varacak ve bu yanlıştan geri dönecektir. Hatalar hepimiz içindir.Önemli olan, partimizin her türlü sorunu aşarak, gücünü hiç durmaksızın artırması ve iktidarın en büyük adayı olduğunu göstermesidir.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası