Ege Postası
Geri

İlhan Pınar'dan yeni kitap

İzmir'de yaklaşık 30 yıldır araştırmalar yapan İlhan Pınar'ın, 'İzmir Yazıları-2' adlı yeni kitabı Kilizman Yayınevi'nden çıktı. 
İlhan Pınar'dan yeni kitap
Haberler / İzmir
10 Kasım 2016 Perşembe 10:24
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Kitaplığı'ndan, 'İzmir'in Su Yolları', 'İzmir'de Alman İzleri', 'İzmir'de Roma Tiyatrosu', 'Efsanelerdeki İzmir' ve 'İzmir Yazıları' gibi kitapları yayımlanan İlhan Pınar, son İzmir araştırmalarını yeni kitabında bir araya getirdi. Kitapta, bir İngilizin ilk kez İzmir'de 1673 yılında müslüman olduğu, İngiltereye ilk kahvenin de İzmir'den bir İngiliz ve Rum aracılıyla götürüldüğü yer aldı. Pınar'ın 'İzmir Yazıları - 2' isimli kitabı, 13 ayrı başlık altında toplanan yazılardan oluşuyor. İzmir'de 1000 yıllık bir hüküm süren Tanrıça Nemesis, Erken Hıristiyanlık Dönemi'nde İzmir, İzmir'in ilk gravürü, götürülmesi, İzmir Rum Evanjelik Okulu, 1841 Yangını ve İzmir Yahudileri üzerindeki etkileri, İzmir adına yazılan Almanca bir opera, Meles, Homeros ve Homeros Mağaraları, kitabın içeriğini oluşturan belli başlı konular odlarak göze çarpıyor. 

Pınar, İzmir Yazıları'nı üçüncüsüyle devam ettireceğini ve İzmir'in bilinmeyen tarihini bu yazılardan oluşan kitaplarında ortaya çıkarmayı sürdüreceğini söyledi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası