Ege Postası
Geri

Ilıca'ya eko etiketli mavi bayrak: Hedef 16 bayrak!

Ilıca Halk Plajı, denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülüne layık görüldü. Uluslararası Mavi Bayrak Çevre Ödülü’nün Ilıca Halk Plajı’ndaki Mavi Bayrak İzmir İl Töreni’nde konuşan Başkan Denizli, “Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı tarafından layık görülen bu onurun, Çeşme'nin sadece turizm cenneti değil; aynı zamanda çevre bilinci yüksek bir ilçe olduğunun da en büyük göstergesi olduğunu söyleyerek, “Üç Mavi bayraklı halk plajımız olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Dileriz önümüzdeki sene 16 mavi bayrağımıza yenilerini ekleyerek, İzmir'de en çok mavi bayrağı bulunan ilçe unvanına da sahip oluruz. Bunu birlikte başaracağız” dedi.
Ilıca'ya eko etiketli mavi bayrak: Hedef 16 bayrak!
Haberler / Yerel Yönetimler
24 Temmuz 2024 Çarşamba 16:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Denizlerin koruyucusu ve dünyanın bir numaralı eko etiketi olan ‘Mavi Bayrak’ ödülü, Çeşme’nin üç Mavi Bayraklı halk plajından biri olan Ilıca Halk Plajı’na verildi. 2024 Mavi Bayrak Sertifikasını alarak bu prestijli ödüle yeniden layık görüldü. 

Dünyada en çok bilinen kıyıların, deniz suyunun ve çevrenin koruyucusu olan Uluslararası Mavi Bayrak Çevre Ödülü’nün Ilıca Halk Plajı’ndaki Mavi Bayrak İzmir İl Töreni, Ilıca Halk Plajı 3. Kapı’da gerçekleştirildi. Törene, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Altan İnanç, Çeşme CHP İlçe Başkanı Sait Kavasoğullar, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, İlçe Sahil Güvenlik Karakol Komutanı Yüzbaşı Akın Satkan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Yavuz Yaşar, Kültür ve Turizm İl Müdür V. Fahrettin Kerem Çevik, Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege Koordinatör V. Yetkin Karabinalı ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

“ÇEVREMİZİ KORUMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli yaptığı konuşmada, şunları söyledi: 

“Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı tarafından layık görülen bu onur, Çeşme'nin sadece turizm cenneti değil; aynı zamanda çevre bilinci yüksek bir ilçe olduğunun da en büyük göstergesi. Bizler bu sahilleri geleceğe taşırsak, gerçekten bugün bu mavi bayrağı göndere çekmenin anlamı olur. Bizler bu mavi bayrağı almayı sadece bu yıl değil ama her yıl hak edersek gerçekten bir anlamı olur. Biz çevremizi korumaya devam edeceğiz. İklim Değişikliği ve Sıfır Atık, Temizlik, Zabıta Müdürlüğümüz ve tüm birimlerimiz bu konuda yüzde yüz hassasiyet gösteriyor ve göstermeye de devam edecek. Biz değişirsek toplumu gerçekten aydınlığa kavuşturabiliriz. Bu nedenle önce kendi küçük çevremizi, ardından daha geniş kitleleri bilinçlendirmeye devam etmekten hiç vazgeçmeden çalışmaya; Çeşme Belediyesi olarak çevre temizliği, çevrenin daha güzelleşmesi, yeşil alanlarımızın ve sahillerimizin korunması için üzerimize düşen gerekli özveriyi göstermeye devam edeceğiz. Üç Mavi bayraklı halk plajımız olmasından büyük bir gurur duyuyoruz. Dileriz önümüzdeki sene 16 mavi bayrağımıza yenilerini ekleyerek, İzmir'de en çok mavi bayrağı bulunan ilçe unvanına da sahip oluruz. Bunu birlikte başaracağız.” 

“TÜRKİYE'NİN ULUSLARARASI ALANDA DA TEMSİLİYETİ AÇISINDAN ÇOK BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR”

Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege Koordinatör V. Yetkin Karabinalı, 

Çeşme Belediyesi’ne ve daha çok Çeşmelilere çok büyük bir görev düştüğüne dikkat çekerek, “Özellikle plajlarda temizlik standardının korunması, mavi bayrağın sürdürülebilir olması, Türkiye'nin uluslararası alanda da temsiliyeti açısından çok büyük bir önem arz etmekte. Mavi bayrak bilincine sahip olarak kullanıcıların çevre kurallarına riayet etmesi, kullandıkları plajı korumaları mavi bayrağı koruyacak diğer önemli bir unsurdur. Ilıca Halk Plajı’nda dalgalanacak mavi bayrak tüm Çeşme’ye, tüm Türkiye'ye hayırlı olsun” dedi. Karabinalı, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cemil Tugay, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli başta olmak üzere emeği geçen tüm birimlere teşekkür etti. 

ÇEVREMİZİ KORUMAK İÇİN ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPACAĞIZ

İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Altan İnanç, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’ın da çevre projelerini önde tuttuğunu ve birincil önceliğin daha yaşanabilir bir İzmir olduğunu belirterek, “Bu anlamda da yurttaşlarımızın sorunu olan çevreye zarar verilebilecek her türlü faaliyetin engellenmesi için üzerimize düşeni yapacağız. Mavi bayrağımızın Çeşme’nin diğer plajlarında olduğu gibi Ilıca Halk Plajı’na da hayırlı olmasını diliyorum. Lal Başkanımın dediği gibi bir kere değil her yıl sürekli aynı hassasiyeti göstererek plajlarımızda mavi bayrağın dalgalanmasını sağlayalım” dedi. İnanç, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli ve tüm belediye çalışanlarına gösterdikleri hassasiyetten dolayı teşekkür etti. 

“TORUNLARIMIZA GÜZEL BİR ÇEVRE BIRAKMAMIZ GEREKİYOR”

Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı de konuşmasında, Çeşme’nin 16 mavi bayrağı olduğunu ve Çeşme’nin tüm kıyıların mavi bayrak alabilecek kalitede olduğunu ifade ederek, “Bu çevre bu dünya hepimizin ve bundan sonraki nesillerimize çocuklarımıza, evlatlarımıza, torunlarımıza güzel bir çevre bırakmamız gerekiyor. Bunun için mücadele edelim. Biz kendi çevremizi korumakla mecburuz. Ülkemiz genelinde Çeşme'nin kıyılarını ve denizlerini bilmeyen yok. Ama bu turizm ürününü tüm dünyaya yabancı misafirlerimizi de tanıtmak, burada ağırlamamız gerektiğine inanıyorum. Bu konuda plajlarımızın ve çevremizin daha temiz ve düzenli görmek ümidiyle TÜRÇEV yetkililerine, belediye başkanımız ve personeline ve diğer tüm emeği geçen arkadaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum” diye konuştu. 

Konuşmaların ardından TÜRÇEV Kuzey Ege Koordinatör Vekili Yetkin Karabinalı, Çeşme’nin üç mavi bayraklı halk plajından biri olan Ilıca Halk Plajı’nda, mavi bayrak nişanesi olan 2024 Mavi Bayrak Sertifika’sını Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Altan İnanç, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Kültür ve Turizm İl Müdür V. Fahrettin Kerem Çevik’e takdim etti. 

Denizlerin koruyucusu, dünyanın bir numaralı eko etiketi ‘mavi bayrak’ Ilıca Halk Plajı’na cankurtaran eşliğinde denizden geldi. Mavi bayrağı Çeşmeli Eliz’e denizden cankurtaran getirerek teslim etti. Bu özel ana çocuklar bayraklarla eşlik etti. Mavi Bayrak, Çeşme Kaymakamı Mehmet Maraşlı, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Başkanvekili Altan İnanç, Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli, Kültür ve Turizm İl Müdür V. Fahrettin Kerem Çevik, Türkiye Eğitim ve Çevre Vakfı (TÜRÇEV) Kuzey Ege Koordinatör V. Yetkin Karabinalı’nın eşliğinde göndere çekildi.

Çeşmelilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlik, Duo Blue Quartet ve Solist Dinletisi ile sona erdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası