Ege Postası
Geri

İlk sözü "babam" oldu

BEYNİNDEKİ konuşma merkezine baskı yapan kitle nedeniyle iki hafta süresince konuşamayan ve vücudunun yarısını kullanamayan 34 yaşındaki Dilber Yılmaz, İzmir'de, Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Tosyalı tarafından yapılan ameliyattan sonra sağlığına kavuştu, ilk sözü ise "babam" oldu.
İlk sözü
Haberler / İzmir
28 Eylül 2015 Pazartesi 11:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ev hanımı Dilber Yılmaz konuşma güçlüğü ve his kaybı şikayetleriyle yaklaşık bir ay önce Özel Gözde İzmir Hastanesi'ne başvurdu. Beyin Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Levent Tosyalı tarafından muayene edilen Yılmaz'ın MR'ı çekildi. Konuşma merkezine bası yapan bir kitle tespit edildi ve hemen ameliyat kararı verildi. Op. Dr. Levent Tosyalı ve ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyatta kitle başarılı bir şekilde çıkartıldı. Dilber Yıldız, ameliyatın ardından sağlığına ve konuşma yetisine kavuştu.

Hastanın durumuyla ilgili bilgi veren Beyin Cerrahı Op. Dr. Levent Tosyalı, "Hastamız konuşma bozukluğu ve vücudunun yarısında güçsüzlük şikayetleriyle başvurdu. Çekilen MR sonucunda beyinde bir kitle tespit ettik. Yaklaşık 2.5 saat süren ameliyatla kitleyi başarıyla çıkarttık. Hastamızın durumu iyiye gidiyor. Kendisi geldiğinde konuşmakta güçlük çekiyordu. Konuşma merkezinde kitleden kaynaklanan bir bası vardı. Bu sorun ameliyatla düzeldi. Şimdi konuşuyor ve yürüyebiliyor" dedi. 

Yeniden konuşmanın büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu anlatan Dilber Yılmaz, “Beni en çok sevindiren ameliyattan sonra konuşmak oldu. İlk kelimem 'babam' oldu. Babamı çok seviyorum. Daha sonra annem ve eşime seslendim. Ameliyat sayesinde sol tarafımdaki his kaybı da gitti. Elimi ayağımı yeniden oynatmaya başladım" diye konuştu. Ameliyattan çıkar çıkmaz Beyin Cerrahı Op. Dr. Levent Tosyalı elini öptüğünü anlatan Yılmaz, “İki hafta konuşamadım. Tekrar konuşamayacağım diye çok korktum. Kendisi çok ilgili ve şefkatli davrandı. Onun sayesinde sağlığıma kavuştum" dedi. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası