Ege Postası
Geri

İlkokul öğrencileri, İznik çinisinin kayıp rengini film yaptı

Bursa’da Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu öğrencileri, Türkiye’de ilk kez uzun metrajlı film çekti. İznik çinisinin kayıp renginin sırrını konu alan ‘Mercan Kırmızısı’ isimli filmin galası, 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.Bir...
İlkokul öğrencileri, İznik çinisinin kayıp rengini film yaptı
Haberler / Kültür - Sanat
11 Mayıs 2013 Cumartesi 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bursa’da Ahmet Hamdi Tanpınar İlkokulu öğrencileri, Türkiye’de ilk kez uzun metrajlı film çekti. İznik çinisinin kayıp renginin sırrını konu alan ‘Mercan Kırmızısı’ isimli filmin galası, 13 Mayıs Pazartesi günü yapılacak.

Bir kamera ve tripot kullanılarak 5 kişilik ekip tarafından yaklaşık bir yılda çekilen filmde, Bursa’nın tarihi mekanları kullanıldı. 28 saatlik çekimden 90 dakikalık film çıkartan öğrenciler büyük mutluluk yaşadı. Filmin senaristi ve yönetmeni Teknoloji Tasarım öğretmeni Ahmet Gazioğlu, amaçlarını şöyle açıkladı: “Bu filmle öğrencilerimize, geçmişimizi anlatmak istedik. Geçmişimizden bazı kareleri, bazı olayları anlatmak istedik. Bunun için de 'Mercan Kırmızısı' diye çinicilikte efsane olmuş bir rengi konu aldık. ‘Mercan Kırmızısı’ 1550-1605 yılları arasında İznik çinilerinde kullanılan ve bu tarihten sonra da elde edilemeyen bir renktir. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz iyi bir ekip çalışması çıkarttı. İyi bir filmin ortaya çıktığını düşünüyoruz.”

Filmin kalitesiyle kendisini de şaşırttığını söyleyen okul müdürü Özgür Koca, şu değerlendirmeyi yaptı: “Arkadaşlarımı kutluyorum. Hiç beklemediğim, müthiş bir şey çıkardılar. Amatörce ruhla başlandı, ama sonuç bence profesyonellere taş çıkartabilecek derecede bir eser çıktı. Hem öğrencilerimi, hem öğretmen arkadaşlarımızı kutluyorum.”

Teknoloji Tasarım öğretmeni Esra Kale filmde rol almış öğretmenlerden. Kale 2 dakikalık rolünü şöyle anlattı: "Filmde agresif öğretmen rolünü aldım. Çok kısa bir roldü. Belki 2 dakikalıktı, ama hayli uzun sürdü çekim. Ama başardık. Daha galamızı yapmadık, izleyemedim, ama fragmanı çok güzel. Daha ben kendimi göremedim, ama çok başarılı bir iş çıkmış ortaya.”

Küçük oyunculardan Recep Can Arslan, ilk kez bir filmde oynadığını belirterek, “İlk başta çok heyecanlandım. Yapabilir miyim, kötü mü olur düşüncesi vardı. Ama bitince çok sevdim, çok güzel bir film oldu. Ben kahraman olarak oynadım. Üç arkadaş bir belgeyi kötülerden kurtarmaya çalıştık.” diye konuştu.

Kötü karakterler arasında rol alan öğrenci Oğuzhan Kara ise “Ben belgeyi almaya çalışıyordum. Çok güzeldi. Zevkli geçti çekimlerimiz. İlk kez oynadım, benim için çok güzel oldu.” dedi.

Filmde, Doğukan Kara, Oğuzhan Kara, Burak Simav, İbrahim Demiroğulları ve Recep Can Arslan isimli öğrencilerle birlikte Ahmet Gazioğlu, Ali Turan, Duygu Doygun, Deniz Akbal Göçmen, Erol Kaygısız, Serdar Işık, Selçuk Doğan ve Esra Kale rol aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası