Ege Postası
Geri

Kars Şehir Sineması ‘Selam’ filmi ile tarihi günler yaşıyor

Dünyanın dört bir yanına, eğitimli nesillerin yetişmesi için giden öğretmenlerin hikayesinin anlatıldığı ‘Selam’ filmi, Türkiye genelinde gişede 2 milyon izleyiciye ulaştı. Bu ilgi Kars Şehir Sineması'nı da harekete getirdi. Filmin,...
Kars Şehir Sineması ‘Selam’ filmi ile tarihi günler yaşıyor
Haberler / Kültür - Sanat
10 Mayıs 2013 Cuma 14:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünyanın dört bir yanına, eğitimli nesillerin yetişmesi için giden öğretmenlerin hikayesinin anlatıldığı ‘Selam’ filmi, Türkiye genelinde gişede 2 milyon izleyiciye ulaştı. Bu ilgi Kars Şehir Sineması'nı da harekete getirdi. Filmin, şehirde en çok izlenenler arasında ilk sıralara oturduğu kaydedildi.

Kars Şehir Sineması makinisti Altan Beyhan, 6 haftayı geride bıraktıklarını ve 7. haftaya girdikleri ‘Selam’ filminin 291 sinemada gösterimde olduğunu ve bu sinemalardan birinin de Kars’ta olduğunu söyledi. Filmin, Türkiye genelinde 2 milyon izleyiciye ulaştığını aktaran Beyhan, bu izleyici merakının çevre illerin sinema salonlarının olmayışıyla Kars’ta da daha belirgin olarak yaşandığını belirtti.

"SELAM FİLMİ İNSANOĞLUNA İNSANLIĞINI HATIRLATIYOR"

Kars Şehir Sineması Makinisti Beyhan, yönetmenliğini Levent Demirkale’nin yaptığı, başrollerinde Yunus Emre Yıldırımer, Hasan Nihat Sütçü ve Burçin Abdullah’ın yer aldığı Selam filminin; idealleri uğruna sevdikleri, aileleri ve memleketlerinden ayrılarak 3 farklı kıtaya doğru yola çıkan Harun, Adem ve Zehra öğretmenin hikayesini konu aldığını hatırlattı. Beyhan, 3 ayrı kıtada ve 4 farklı ülkede çekilen ilk Türk filmini izleyenlerin salon çıkışında, “Bu film insanoğluna insanlığını hatırlatıyor.” dediklerini kaydetti.

Filmin, halen daha gösterimde olduğuna değinen Beyhan, sinema severleri Kars Şehir Sineması'na beklediklerini ifade etti.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası