Ege Postası
Geri

Manisa Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği'nin geliri öğrencilere verilecek

Manisa Eğitim ve Gönüllüleri Derneği (MEGDER) tarafından geçen sene ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören Manisa Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği, 13-22 Mayıs 2013 arasında Belediye Fuar Merkezi’nde yapılacak. Şenlikten elde edilen gelir...
Manisa Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği'nin geliri öğrencilere verilecek
Haberler / Kültür - Sanat
9 Mayıs 2013 Perşembe 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Manisa Eğitim ve Gönüllüleri Derneği (MEGDER) tarafından geçen sene ilki düzenlenen ve yoğun ilgi gören Manisa Eğitim, Kültür ve Sanat Şenliği, 13-22 Mayıs 2013 arasında Belediye Fuar Merkezi’nde yapılacak. Şenlikten elde edilen gelir ise öğrencilere burs olarak verilecek.

Gülnihal Cafe’de konuyla ilgili bir basın toplantısı düzenleyen MEGDER Yönetim Kurulu Başkanı Ülker Ercoş, Manisa’da 7’den 77’ye herkesin katılımına uygun bir etkinlik takvimi hazırlandığını söyledi. Ercoş, “Geçen yıl renkli görüntülere sahne olan şenliğimiz, bu yıl da dolu bir içeriğe sahip. 10 gün boyunca her gün seminerler, konserler, çocuk oyunları, canlı müzik ve tarih konuşmaları olacak. Şenliğimiz, 13 Mayıs Pazartesi saat 17.00’de mehter konseriyle başlayacak.” dedi. Şenlik kapsamında çeşitli illerden gelen sanatkarlarla Sanat Sokağı oluşturularak hat, yaprak üzerine minyatür, ebru, cam üfleme, ahşap oyma ve ahşap boyama eserlerinin sergileneceğini belirtti. Ertuğrul Erkişi ve Turgay Başyayla’nın da Manisalılarla buluşacağını aktaran Ercoş, “Talha Uğurluel ile tarihte yolculuk yapılacak. Çocuk oyun alanları, animasyon, halk oyunları ve çocuklar içinde eğlence imkanı sağlanacak. Ayrıca Mukaddes Emanetler sergisi de açık açılacak. Her gün 10.00-23.00 saatleri arası devam edecek şenlik için kültür merkezi önünden arabalar kalkacak. Bütün Manisalıları bekliyoruz.” diye konuştu.

Şenliği düzenlemekteki amaçlarının öğrencilere yardım olduğunu vurgulayan Ülker Ercoş, “Gönüllülerimiz tarafından hazırlanan el emeği ev tekstili ürünlerinin sergilenmesi ve satışı yapılarak, 2013-2014 eğitim öğretim yılında ihtiyaçları karşılanacak. Geçen sene yaptığımız ilk şenlikte elde ettiğimiz gelirle 50 öğrenciye burs sağladık. Hedefimiz, bu yıl da 50 öğrenciye burs vermektir.” dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası