Ege Postası
Geri

Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin onur konuklarından Şoray Elazığ’a geliyor

Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin bu yılki onur konuklarından Türkan Şoray Elazığ’a geliyor.Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara, 41 yıl aradan sonra Elazığ’a gelecek olan Türkan...
Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin onur konuklarından Şoray Elazığ’a geliyor
Haberler / Kültür - Sanat
8 Mayıs 2013 Çarşamba 15:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Uluslararası Çayda Çıra Film ve Sanat Festivali'nin bu yılki onur konuklarından Türkan Şoray Elazığ’a geliyor.

Konu ile ilgili yazılı açıklama yapan Sinema Derneği Başkanı Serdar Kara, 41 yıl aradan sonra Elazığ’a gelecek olan Türkan Şoray’ı Elazığlı sinemaseverlerle buluşturmanın sevincini dile getirdi. Kara, 41 yıl önce 'Cemo' filmi çekimlerinde attan düşerek talihsiz bir an yaşayan Şoray’ın ameliyatını gerçekleştiren Prof. Dr. Nihat İlhan ile Türkan Şoray’ı bir araya getirerek, Elazığ Devlet Hastanesi'ne de bir ziyaret gerçekleştireceklerini söyledi.

Serdar Kara, Sinema Derneği tarafından 6 yıldır yapılan film festivali dünyada ilk kez Anneler Günü’ne adanmış bir festival olma özelliğini kazandığını kaydetti. Kara, şöyle dedi:

“Film festivali, her sene etkinliğini artırarak, Anadolu’nun unutulmaya yüz tutmuş değerlerine ışık olup, hafızalardan silinmeyecek organizasyonlarla farklı olma yolunda emin adımlarla ilerlemeye devam ediyor. Festivalimiz içerisinde sanat, sinema, iletişim profesyonellerinin ve film emekçilerinin de davet edildiği Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali'nde başarılı kariyeri ve Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden ’Aytaç Arman’ ve Türk sinemasının gurur miğferi ’Türkan Şoray’ da onur ödüllerini alarak ilimizden ayrılacaklardır. ,”12-17 Mayıs 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilecek Uluslararası Çayda Çıra Film Festivali kapsamında; Uzun Metrajlı Ulusal Film Gösterimi, Bosna Hersek Uzun Metrajlı Film Gösterimi, Film Söyleşileri, Film ve Atölyeler, Resim ve Fotoğraf Sergileri, Gala Konserleriyle organizasyonu ile tüm Elazığ halkımızı davet ediyoruz.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası