Ege Postası
Geri

Erzurum'un tarihi ve kültürü gün yüzüne çıkacak

Üniversiteli öğrenciler, 'Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu' ile Erzurum’un tarihini, coğrafyasını, kültürünü, bilimsel gelişmeye katkısını, turizm potansiyelini ve ticari hayatını 'öğrenci gözüyle' gözler önüne serecek. Atatürk...
Erzurum'un tarihi ve kültürü gün yüzüne çıkacak
Haberler / Kültür - Sanat
8 Mayıs 2013 Çarşamba 13:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Üniversiteli öğrenciler, 'Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu' ile Erzurum’un tarihini, coğrafyasını, kültürünü, bilimsel gelişmeye katkısını, turizm potansiyelini ve ticari hayatını 'öğrenci gözüyle' gözler önüne serecek.

Atatürk Üniversitesi, (AÜ) Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen 'Dünden Bugüne Erzurum Sempozyumu' açılış töreninde konuşan Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, gençlerin yarının değil, bugünün de mimarları olması gerektiğini söyledi. Koçak, "Erzurum 5 bin yıllık geçmişi olan tarihi bir şehirdir. Tarihte birçok medeniyete de ev sahipliği yapmış, birçok medeniyet de Erzurum’a sahip olmaya çalışmıştır. Ben bu çalışmalarınızdan dolayı sizleri tebrik ediyorum. Siz gençler sadece yarının değil; bugünün de mimarları olmalısınız. Umuyorum ki, diplomanızı aldığınızda sadece mezun değil, kendinize bir şeyler katmış birer bireyler olacaksınız.” dedi. Koçak, bir sonraki sempozyumun konusunun da 'Gelecekte Erzurum' olmasını istedi.

Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Takkaç ise sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, yarınların güçlü Türkiye’si için en önemli sorumluluğun gençlere düştüğünü ifade etti.

'ERZURUM’UN TARİHİ VE KÜLTÜRÜ GÜN YÜZÜNE ÇIKACAK'

Öğrencilerin, Erzurum’un tarihi, coğrafyası, kültürü, bilimsel gelişmeye katkısı, turizm potansiyeli ve Erzurum’daki ticari uğraşlar konusunda yaptıkları çalışmalarını sunacakları sempozyum, 3 gün sürecek. Sempozyumu düzenleyen Yrd. Doç. Dr. Dilek Çetindaş, sempozyumun amacını şu sözlerle ifade etti: “Bu sempozyumu düzenlemekteki amacımız, öğrencilerin kendilerini geliştirmesine imkan sağlamak ve akademik çevreye alışmalarına imkan tanımak, aynı zamanda Erzurum’un tarihsel ve kültürel mirasının gün yüzüne çıkarılmasına yardımcı olarak bu konudaki bilgi birikimine de katkı sağlamaktır.”

Sempozyum süresince yapılacak sunumlar arasında, 'Bölgenin Tarihi ve Kültürel Coğrafyası', 'Erzurum’da Bulunan Tarihi Kapılar', 'Bölgesel Sorunlar ve Öneriler', 'Erzurum’daki Biyolojik Çeşitlilik', 'Bölgenin Orta Asya’ya Açılmasında Erzurum’un Stratejik Önemi' gibi başlıklar yer alacak. Bunların yanında yapılacak sunumlarda 1877- 78 Osmanlı Rus Harbi’ne, Milli Mücadele yıllarında Erzurum’un üstlendiği role de vurgu yapılacak. Erzurum’un din, bilim, kültür ve sanat mimarisinin yapı taşları olan İbrahim Hakkı, Aşık Sümmani, Erzurumlu Emrah ve Nene Hatun gibi neferler de sempozyum bildirileri arasında yer alacak.

Sempozyum açılış törenine, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mehmet Takkaç, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası