Ege Postası
Geri

İzmirli öğrencilerden uluslararası başarı

Almanya’nın dünyaca ünlü opera bestecilerinden Richard Wagner’in 200. doğum yılı nedeniyle öğrencilere yönelik uluslararası düzenlenen ‘Wagner Goes Rap’ festivaline Türk öğrencileri hazırladıkları video klip damgasını vurdu. İzmirli öğrenciler Wagner’in eserini Rap’a uyarlayarak Almanya’da düzenlenen yarışmada birinci oldu.
İzmirli öğrencilerden uluslararası başarı
Haberler / Kültür - Sanat
7 Mayıs 2013 Salı 09:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Almanca eğitim alan Özel Çakabey Okulları, Gelişim Koleji ve İzmir Kız Lisesi öğrencileri ortak olarak hazırladıkları Wagner’in ‘Siegfried’ eserini rap müziğe uyarlayarak yarışmaya katıldılar ve büyük bir başarıya imza attılar. Yaptıkları eserle Almanya’nın Beyreuth kentinde bu yıl ilk kez düzenlenen ve 200 okulun katıldığı uluslararası Beyreuth Festivali’nde birinci olma başarısını gösteren, Almanca eğitim alan 38 İzmirli öğrenciyi kutlayan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, gençlere Fuar Evlendirme Dairesi’nde bir kokteyl verdi. Kokteyle Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’ın yanı sıra; Federal Almanya Başkonsolosu Magitt Haberle, Ankara Pasch Sorumlusu Staephan Reischi, Goethe İnstitut İzmir Müdürü Roland Schmidt, Milli Eğitim Bakanlığı Orta Öğretim Genel Müdürlüğü Temsilcisi Kasım Çomarlı, yarışmaya katılan okul öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Gençlere büyük övgü
Öğrencilerin coşkusuna katılan Başkan Tartan, öğrencileri başarılarından dolayı kutlayarak, “Onlarca grup içinde birinciliği elde eden öğrencilerimizle gurur duyuyorum. Uluslararası bir başarıya imza attılar. Almanya ile çok aramızda çok sağlıklı eğitim işbirlikleri gerçekleştiriliyor. Kadınlarımızın ve çocuklarımızın olduğu her yerde ben de varım. Daha büyük başarılar bekliyoruz” dedi.
Klasik bir opera eserinin Rap şeklinde yorumlanmasını ilginç bir fikir olarak değerlendiren Federal Almanya Başkonsolosu Magitt Haberle, “Türk öğrencilerin yorumu beni çok etkiledi. Öğretmen ve öğrencilerimizi başarıları nedeniyle tebrik ediyorum. İzmir kültürü ve sanatı ile modern bir şehir olduğunu bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu.
Ankara Pasch Sorumlusu Staephan Reischi ise, yarışmanın yapılacağını duyduğunda Türkiye’de Almanca eğitim alan okulların da katılmasının iyi bir fikir olduğunu düşündüğünü söyleyerek, “Genç neslin Wagner’in eserini Rap şeklinde yorumlaması heyecan verici. İzmirli öğrencilerin Alman öğrencilerin de katıldığı böylesine büyük bir festivalde başarı elde etmeleri bize de onur verdi, hepsini kutluyorum” diye konuştu.
Başarılı öğrencilerin hazırladıkları video klibin temmuz ayında düzenlenecek olan Wagner Festivali’nin de açılışında gösterileceği belirtildi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası